Maak verbinding op social met ons:

Veiligheid, handhaving en publieke dienstverlening

50% van de Zaanse inwoners voelt zich niet altijd veilig in Zaanstad

Wat Democratisch Zaanstad betreft begint het veiliger maken van Zaanstad met het (h)erkennen van het probleem!

Gepubliceerd

op

Bericht van Marianne Doeves de Boer:


Wat Democratisch Zaanstad betreft begint het veiliger maken van Zaanstad met het (h)erkennen van het probleem!

Het probleem wordt echter gebagatelliseerd door veel andere partijen. Zo bleek gisteren tijdens het debat van NH nieuws, waar Juliëtte Rot namens DZ het lokale geluid liet horen!

Ze zat aan tafel met o.a. Harrie vd Laan van de POV en Gerard Slegers van het CDA. Beide heren waren het niet eens met de stelling dat het onveilig is in sommige delen van Zaanstad om s’avonds over straat te gaan.

Alleen Juliëtte, tevens enige vrouw aan tafel, was het eens met de stelling! Beide heren voelden zichzelf niet onveilig en dus moest Juliëtte het probleem niet groter maken dan het was. 
Ik, Marianne, heb dit debat vol ongeloof aanschouwd. Bizar toch?

50% van de Zaankanters voelt zich niet veilig,

maar joh ‘het valt allemaal wel mee’. Zo pak je problemen natuurlijk niet aan.
Erken het, maak een plan en los het op!

0 Score (0 stemmen)
Waardering artikel
Reacties: Reageer:
Sorteer op:

Laat als eerste een reactie achter.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Laat meer zien ...
{{ pageNumber+1 }}
Reageer:

Nieuw denken. Nieuw laatste nieuws.

Met plezier brengen we je direct op de hoogte van spraakmakend en laatste nieuws.

Gratis en geen gedoe. Beheer zelf je abonnement, kies wat voor jou het beste werkt. Jij bepaalt We sturen geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Veiligheid, handhaving en publieke dienstverlening

DZ voelt zich misleid door college met nieuw maaibeleid

Het college voorzag vorig jaar al dat een nieuw maaibeleid zou kunnen leiden tot morrende inwoners en beschuldigende vingers over bezuinigingen op de dienstverlening, maar stelde daar tegenover dat de toenemende natuurwaarde hen wel zou pacificeren. Niets is minder waar.

Gepubliceerd

op

Het college voorzag vorig jaar al dat een nieuw maaibeleid zou kunnen leiden tot morrende inwoners en beschuldigende vingers over bezuinigingen op de dienstverlening, maar stelde daar tegenover dat de toenemende natuurwaarde hen wel zou pacificeren. Niets is minder waar. Inwoners zien geen fleurige bermen met dansende vlinders en bijen, maar torenhoog onkruid. En vooral grasaren.

Voor Democratisch Zaanstad is met name het laatste aanleiding om met een agenda-initiatief over her aangepaste maaibeleid te komen. De voor honden en katten gevaarlijke ‘kruipertjes’ duiken overal en nergens op en er wordt geen speciale aandacht aan besteed door de gemeente, hoewel de raad in september 2020 een motie van DZ, de Partij voor de Dieren, de SP en Groenlinks aannam met de opdracht om in de zomermaanden vaker en beter aandacht te schenken aan het verwijderen van grasaren in straten, groenstroken en parken. ‘Democratisch Zaanstad constateert dat met de opstelling van de Nota Maaibeleid de gemeenteraad en de inwoners van Zaanstad zijn misleid,’ constateert raadslid Jos Kerkhoven nu. ‘Het vorig jaar aangenomen nieuwe maaibeleid is ons inziens volledig gericht op bezuinigen en gaat aan de opdracht aan het college van de eerder aangenomen motie volledig voorbij.’

Grasaren

Hij wil daar na het zomerreces over van gedachten wisselen met de overige fracties in de raad én met het college. Raadsleden die de sociale media volgen kan het niet ontgaan zijn dat het staat van de openbare ruimte één van de grote pijnpunten is onder de inwoners.

Grasaar
(Grasaar)

De gevreesde grasaar kruipt door middel van weerhaakjes aan de zaden in de oren en de huid van huisdieren en er moeten ‘met grote regelmaat operaties bij honden en katten worden uitgevoerd door de Zaanse dierenartsen, die dit onnodige dierenleed dan ook graag zo snel mogelijk tot een minimum gereduceerd zien’. Grasstroken staan echter vol met grasaren en hij woekert ook door tussen stoeptegels en naast stoepranden.

Verbroken belofte

Het college beloofde de raad in de Nota Maaibeleid van september 2021 dat het niet zo ver zou komen:  ‘Het maaibeheer draagt bij aan het welzijn van mens en dier. Meer biodiversiteit kan ook nadelige effecten hebben. Zo zullen er meer pollen in de lucht zitten en bepaalde planten zijn schadelijk voor mens en dier.

(Berenklauw)

De aanraking met de reuzenberenklauw leidt tot brandwonden op de huid en grasaren kunnen in de huid, ogen en oren belanden van huisdieren en daar tot ontstekingen leiden. Niet alle nadelige effecten voor mens en dier zijn weg te nemen. Maar door gerichte bestrijding van de reuzenberenklauw en het tijdig afmaaien van grasaren kan een deel van de overlast worden weggenomen. Bepaalde grassoorten hebben scherpe zaden die de huid, ogen en oren kunnen binnendringen van huisdieren. Deze grassoorten (vooral het ‘kruipertje’) komen vooral voor langs en op trottoirs. De bestrijding is wenselijk. Dit kan door regelmatig te maaien en/of te vegen. Bij gemeenten met een laag onderhoudsniveau is het wenselijk om extra te maaien op plekken met grasaren.’

Bron: Zaanstad.nieuws

4 Score (2 stemmen)
Waardering artikel
Reacties: Reageer:
Sorteer op:

Laat als eerste een reactie achter.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Laat meer zien ...
{{ pageNumber+1 }}
Reageer:

Verder lezen

Veiligheid, handhaving en publieke dienstverlening

Was vuurzee West-Knollendam te voorkomen geweest?

Democratisch Zaanstad wil antwoorden van Burgemeester Hamming

Gepubliceerd

op

Bron :Zaanstad.nieuws.nl

De recente uitslaande brand in een bedrijfsverzamelgebouw in West-Knollendam die vermoedelijk ontstond in een drugslab had volgens andere ondernemers in het pand voorkomen kunnen worden als er adequaat gereageerd was op hun signalen richting de politie en de gemeente. Democratisch Zaanstad wil weten hoe dat zit.

In een artikel in het Noordhollands Dagblad gaven de ondernemers aan dat zowel burgemeester Jan Hamming als de politie op de hoogte waren van verdenkingen van illegale praktijken op de plek des onheils. ‘Het is ons ook bekend dat de burgemeester de wijkagent naar dit pand heeft gestuurd,’ schrijft raadslid Peter Kranenburg in vragen die Hamming morgenavond moet beantwoorden. Welke vervolgacties zijn er na het bezoek van de wijkagent geweest en hoe kijkt de burgemeester terug op deze kwestie?

Iets van geleerd?

‘In het ondermijningsbeleid van de gemeente worden onze inwoners en ondernemers opgeroepen om verdachte situaties met betrekking tot ondermijning te melden bij de
gemeente of de politie. Mede omdat er voor een melder enig risico zit aan het doen
van een melding. Welke maatregelen stelt de burgemeester voor om ervoor te
zorgen dat melden loont?’


0 Score (0 stemmen)
Waardering artikel
Reacties: Reageer:
Sorteer op:

Laat als eerste een reactie achter.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Laat meer zien ...
{{ pageNumber+1 }}
Reageer:

Verder lezen

Veiligheid, handhaving en publieke dienstverlening

Rapport over ronselen jeugd voor criminaliteit alarmeert DZ 

Kinderen geronseld voor ondermijnende criminaliteit

Gepubliceerd

op

Democratisch Zaanstad vindt het een gemiste kans dat onze gemeente niet heeft meegedaan aan een onderzoek van het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel, dat onlangs leidde tot de publicatie van het rapport Kijken met andere ogen. Dat beschrijft hoe kinderen en jongeren uit het zicht in de criminaliteit gedwongen worden.

In onze kwetsbare wijken is die ontwikkeling volgens DZ al jarenlang aan de gang. Kinderen worden er geronseld voor ondermijnende criminele activiteiten, ‘zonder eerlijke kans op een goede toekomst, ondanks het feit dat de gemeente diverse maatregelen heeft genomen (financieel, sociaal, maatschappelijk) om hieraan tegenwicht te bieden,’ schrijft de partij in schriftelijke vragen. Fractievoorzitter Juliëtte Rot kondigt daarin ook een initiatief aan voor een hernieuwde poging om kinderen ‘los te breken’ uit de klauwen van ondermijning’.

artikel Zaanstad.nieuws.nl:

Waarom Zaanstad niet?

Rot is benieuwd naar de selectie van de gemeenten die aan het onderzoek hebben meegedaan: hebben die zich aangemeld en waarom ontbreekt Zaanstad in dit gezelschap? Hoewel de Zaanse situatie dus niet specifiek in beeld is, wil Rot toch weten of het globale beeld dat het rapport schetst door Zaanse eerstelijns professionals herkend wordt en welke conclusies en lessen het college eraan verbindt.

In totaal namen 1637 onderwijzers, jongerenwerkers, wijkagenten, leerplichtambtenaren en andere eerstelijns professionals uit Alkmaar, Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Haarlem, Leeuwarden, Maastricht, Roermond, Rotterdam, Tilburg en Utrecht deel aan het onderzoek.

Artikel Noord Holland Dagblad 1 juli 2022:

DZ Vragen:
2022-06-30 Schriftelijke vragen inzake onderzoeksrapport Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CMK) ‘Kijken met andere oge.pdf

Antwoord B&W Zaanstad:
19 juli 2022 – Gemeenschappelijke uitstelbrief artikel 51 vragen juli 2022.pdf

0 Score (0 stemmen)
Waardering artikel
Reacties: Reageer:
Sorteer op:

Laat als eerste een reactie achter.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Laat meer zien ...
{{ pageNumber+1 }}
Reageer:

Verder lezen

Trending