Maak verbinding op social met ons:
DZ Bestuur DZ Bestuur

Bestuur

Bestuur

Niet gewoon bijna Bestuur, maar echt Bestuur.

Gepubliceerd

op

Het Democratisch Zaanstad bestuur is het college dat krachtens formele bevoegdheid de aangelegenheden van Democratisch Zaanstad leidt en regelt. Dagelijks werken deze mensen vol enthousiasme, met inspiratie en overgave aan:

  • Het vaststellen van beleid en toezien op de dagelijkse gang van zaken;
  • Het zorg dragen dat de ledenvergadering het bestuur kan controleren door middel van het regelmatig uitroepen van vergaderingen en het presenteren van jaarstukken;
  • Het vertegenwoordigen van Democratisch Zaanstad als rechtspersoon.

Niet gewoon bijna Bestuur, maar echt Bestuur

Dit bestuur van Democratisch Zaanstad bestaat uit de volgende personen:

Ko Stanthardt

Voorzitter

Ko

Ko, als geboren Zaandammer en ondernemer al heel vele jaren lid bij DZ. Ook al eens eerder voorzitter geweest bij DZ, maar op de achtergrond betrokken gebleven.
Waarom Democratisch Zaanstad omdat het een echte plaatselijke politieke partij is. De kenmerken zijn openheid, rechtvaardigheid en democratische besluitvorming.
Onze doelstelling is om een open en makkelijk aanspreekbare partij te zijn, die staat voor de belangen van lokale ondernemers en alle inwoners in Zaanstad.
Toen ik stopte als voorzitter van Tennis Vereniging Zaansport na 26 jaar besturen ben ik ook gestopt als secretaris van de Coöperatieve Vereniging de Kuil (Beheer Sportcomplex).
Toen ik in gesprek was met onze fractievoorzitster Juliette heb ik gezegd dat ik wel weer wat meer voor de partij wilde gaan doen. DZ heeft een geweldig team met bevlogen fractieleden en een fantastische achterban. En kwamen diverse gesprekken met mij opgang. De structuur van het dagelijkse bestuur moeten we veranderen zodat de fractieleden zich volledig kunnen concerteren op hun raadswerk. Later ben ik op de ledenvergadering van 14 juni 2022 benoemd als voorzitter. Het bestuur gaat er voor zorgen dat het groeiende ledenbestand gestaag gaat groeien en er voor gaat zorgen dat er meer jongeren zich gaan aansluiten bij DZ. Want, “ wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”. Het bestuur en de fractie zijn al begonnen met de verkiezingen in 2026 en mocht het mis gaan met het huidige college dan staan wij klaar om de verantwoordelijkheid aan te gaan in onze mooie stad.

Jan Gombert

Vicevoorzitter

Jan

Jan, geboren en getogen in de Zaanstreek. Heb meer dan 40 jaar een tandarts praktijk gehad in Zaandam en ben nu 9 jaar gepensioneerd. Ik ben lang voorzitter geweest van de afdeling Zaanstreek Waterland van de Kon.Ned.Mij ter bevordering van de tandheelkunde. Mijn vrije tijd besteed ik aan mijn kinderen en kleinkinderen en daarnaast ben ik banjoist, pianist en trombonist in verschillende jazzbands. Ook zeil ik in een 12 voetsjol op de woensdag, op de Loosdrechtse plassen, trainings wedstrijden.
Daarnaast heb ik meerdere boten (af)gebouwd en vaar ik nu met veel plezier in een gerestaureerde houten kajuitsloep. Het restaureren van 2 oldtimer Peugeots is door de drukte al 40 jaar uitgesteld. (Een 203 en een 403) Ik kwam bij DZ doordat de kritische houding en dossier kennis mij overtuigden. Inmiddels ben ik onder de indruk van de inzet van veel mensen in de fractie en het bestuur. Met de huidige inzet en openbaarmaking van doelstellingen en geboekte resultaten moet het lukken om bij de volgende verkiezingen nog meer stemmen te krijgen.

Gerrit Vinke

Secretaris

Gerrit

Gerrit, had geen zin om achter de geraniums te zitten en via Henk Terol kwam ik in contact met deze partij die mij als kiezer ook aansprak. Ik ben tot 2010 ook 31 jaar wedstrijd secretaris, secretaris bij KFC geweest en het zelfs tot erelid geschopt. Vanaf 2011 t/m 2016 vrijwilligerswerk bij verzorgingstehuis het Pennemes gedaan tot blaaskanker mij te pakken kreeg. Maar in 2018 begon het bloed toch weer te kriebelen en kwam ik als secretaris in het niet meer bestaande bestuur van Democratisch Zaanstad. In de afgelopen 4 jaar zit het rotsvast in elkaar bij DZ, we hebben een goede organisatie met diverse commissies, een 5 koppig bestuur en 30 kandidaten op de kieslijst.

Dennis Peter

Algemeen Bestuurslid

Dennis

Dennis, geboren en getogen in Zaandam. Een echte Zaankanter met roots uit Groningen en Java. Sinds 1988 rij-instructeur. Ik rij de hele dag door Zaanstad, zie en hoor veel wat er allemaal mis is en gaat.
In 2020 ben ik gevraagd om het bestuur van Democratisch Zaanstad komen te versterken. De partij waar ik mij helemaal in kan vinden omdat DZ echt voor de belangen van Zaankanters op komt en ook daadwerkelijk verandering teweeg brengt. Sinds 2020 ook voorzitter van de marketing/communicatie commissie. Ik doe dit vrijwillig en met veel plezier voor de partij en inwoners van Zaanstad.

Thimo Scheffer

Penningmeester

Thimo

Thimo, bouwjaar 1970, wonend in Krommenie, getrouwd en 2 kinderen. Zelfstandig ondernemer in Krommenie in een bedrijf voor onderdelen en reparatie, onderhoud, restauratie van klassieke auto’s met name het merk Mercedes.

Sinds januari 2022 mag ik bestuurslid zijn van Democratisch Zaanstad en sinds 24 mei 2023 penningmeester. De reden is dat ik door Democratisch Zaanstad enorm ben gesteund met de meningsverschillen die ik met de gemeente heb. De indruk die ik heb gekregen van de partij en zeker van de mensen die in het strijdperk staan, sluit aan bij mijn normen, waarden en ideeën. Daarom wilde ik een belofte die ik eerder heb gedaan inlossen en ben lid geworden van Democratisch Zaanstad met het doel iets te kunnen betekenen voor de partij, de samenleving en voor Zaanstad.

Trending