Volg ons
Gemeenteraadsverkiezingen Gemeenteraadsverkiezingen

⚪️ Bestuur

Bestuur

Bestuursleden Democratisch Zaanstad

Peter Seijmour

Gepubliceerd

op

Het Democratisch Zaanstad bestuur is het college dat krachtens formele bevoegdheid de aangelegenheden van Democratisch Zaanstad leidt en regelt. Dagelijks werken deze mensen vol enthousiasme, met inspiratie en overgave aan:

  • Het vaststellen van beleid en toezien op de dagelijkse gang van zaken;
  • Het zorg dragen dat de ledenvergadering het bestuur kan controleren door middel van het regelmatig uitroepen van vergaderingen en het presenteren van jaarstukken;
  • Het vertegenwoordigen van Democratisch Zaanstad als rechtspersoon.

Dit bestuur van Democratisch Zaanstad bestaat uit de volgende personen:

Juroen Koene

Voorzitter

Juroen

Juroen, voorzitter van Democratisch Zaanstad. Ben stucadoor van beroep en in de avond en weekend uren doe ik veel vrijwilligers werk. Ik heb een lieve vriendin, die me alle ruimte geeft om mezelf te te ontplooien en ben vader van drie kinderen. Bij Az ben ik team-manager van twee teams namelijk onder 17 jaar en jong Az, wat meedoet in de Keuken-kampioendivisie ( voorheen eerste divisie). Ik help de club ook om de scheidsrechters en grens-rechters te regelen voor diverse wedstrijden. Fluit op het veld als voetbal scheidsrechter op het hoogste district niveau en in de zaal in de eredivisie. Het hoogste landelijke niveau. Naast mijn werk als voorzitter bij deze prachtige partij ben ik ook voorzitter van bestuur van de scheidsrechter vereniging Zaanstreek.
Daarnaast ben ik bij DZ gekomen na het bezoeken van een bijeenkomst waarbij ik geïnteresseerd was geraakt nadat Juliëtte Rot, onze fractie voorzitter in het nieuws kwam na strubbelingen met een delegatie jeugd in Poelenburg. Ik was het met de denkbeelden eens en wilde ook wat voor de partij doen. Na een gesprek met Juliëtte en Jos Kerkhoven werd ik voorzitter en die rol slokt veel tijd op, maar geeft wel veel voldoening. Wij verdienen eens kans van de inwoners om te bewijzen, dat wat wij willen, ook daadwerkelijk werkt. Dus geef ons die kans en wij zullen het aan de inwoners terugbetalen!

Gerrit Vinke

Secretaris

Gerrit

Gerrit, had geen zin om achter de geraniums te zitten en via Henk Terol kwam ik in contact met deze partij die mij als kiezer ook aansprak. Ik ben tot 2010 ook 31 jaar wedstrijd secretaris, secretaris bij KFC geweest en het zelfs tot erelid geschopt. Vanaf 2011 t/m 2016 vrijwilligerswerk bij verzorgingstehuis het Pennemes gedaan tot blaaskanker mij te pakken kreeg. Maar in 2018 begon het bloed toch weer te kriebelen en kwam ik als secretaris in het niet meer bestaande bestuur van Democratisch Zaanstad. In de afgelopen 4 jaar zit het rotsvast in elkaar bij DZ, we hebben een goede organisatie met diverse commissies, een 5 koppig bestuur en 30 kandidaten op de kieslijst.

Dennis Peter

Algemeen Bestuurslid

Dennis

Dennis, geboren en getogen in Zaandam. Een echte Zaankanter met roots uit Groningen en Java. Sinds 1988 rij-instructeur. Ik rij de hele dag door Zaanstad, zie en hoor veel wat er allemaal mis is en gaat.
In 2020 ben ik gevraagd om het bestuur van Democratisch Zaanstad komen te versterken. De partij waar ik mij helemaal in kan vinden omdat DZ echt voor de belangen van Zaankanters op komt en ook daadwerkelijk verandering teweeg brengt. Sinds 2020 ook voorzitter van de marketing/communicatie commissie. Ik doe dit vrijwillig en met veel plezier voor de partij en inwoners van Zaanstad.

Thimo Scheffer

Algemeen Bestuurslid

Thimo

Thimo, 51 jaar, wonend in Krommenie, getrouwd en 2 kinderen. Zelfstandig ondernemer in Krommenie in een bedrijf voor onderdelen en reparatie, onderhoud, restauratie van klassieke auto’s met name het merk Mercedes. 

Sinds januari 2022 mag ik bestuurslid zijn van Democratisch Zaanstad. De reden hiervoor is dat ik door Democratisch Zaanstad enorm ben gesteund met de meningsverschillen die ik met de gemeente heb. De indruk die ik heb gekregen van de partij en zeker van de mensen die in het strijdperk staan, sluit aan bij mijn normen, waarden en ideeën. Daarom wilde ik een belofte die ik eerder heb gedaan inlossen en ben lid geworden van Democratisch Zaanstad met het doel iets te kunnen betekenen voor de partij, de samenleving en voor Zaanstad.

Sebastiaan Neele

Penningmeester

Sebastiaan

Sebastiaan, geboren in de jaren 80 en een echte Krommeniër, tweede zoon uit een traditioneel Zaans gezin. Sinds mijn 15de werkend en al werkend opgeklommen op de maatschappelijke ladder waar ik na een aantal banen en opleidingen in 2007 mijn eigen bedrijf ben begonnen. Dit bedrijf is actief in de techniek en is gevestigd op industrieterrein molletjesveer. Ik woon samen met mijn vrouw en twee kinderen, nog steeds in Krommenie, in de mooie wijk plan Willis.

in 2021 ben ik gevraagd om in de kiescommissie plaats te nemen en dat smaakte naar meer! wat er toe heeft geleid dat ik gevraagd ben om plaats te nemen als penningmeester bij democratisch Zaanstad. De partij spreekt me vooral aan omdat het buiten de Geijkte paden kijkt, loopt én acteert. Er word connectie gezocht met de inwoners en er word gepoogd de kloof die is ontstaan, voornamelijk door de landelijke politiek, te dichten. Dat spreekt me aan!

Trending