Volg ons

Veiligheid, handhaving en publieke dienstverlening

College Zaanstad op het matje geroepen om ‘gepruts’ bij ingestorte garage Wormerveer

Keer op keer zouden berekeningen en tekeningen van de constructie ontbreken. Ook met de brandveiligheid werd het niet heel nauw genomen. Er werd maar liefst twee keer gewaarschuwd voor zestien onveilige punten. 

Gepubliceerd

op

Democratisch Zaanstad heeft naar aanleiding van het NH Nieuws-artikel ‘Enorm geprutst bij bouw van ingestorte garage Wormerveer’ schriftelijke vragen aan het college gesteld. Tijdens de bouw van de in september ingestorte parkeergarage in Wormerveer zijn talloze fouten gemaakt.

“Als dit kon gebeuren dan vraag je je af waarom niet op meer plekken in je stad”, zegt Juliëtte Rot, fractievoorzitter van Democratisch Zaanstad. Zij maakt zich ernstig zorgen over het bouwtoezicht door de gemeente dat bij de garage behoorlijk tekortschoot.

Op 18 september 2018 stortte een deel van de parkeergarage op Plein 13 bij de DekaMarkt in Wormerveer in, waarschijnlijk nadat een stalen ligger het begaf. Er vielen geen gewonden, maar de schrik zat er goed in. 

Schriftelijk vragen
Lokale partij Democratisch Zaanstad wil weten hoe vaak de afdeling Bouw- en Woningtoezicht tijdens de bouw heeft moeten ingrijpen. Ook stelt de partij, in de schriftelijke vragen, nooit te zijn geïnformeerd over de problemen die het college tijdens de bouw van de parkeergarage constateerde. En die problemen waren er in overvloed, zo blijkt uit het onderzoek van NH Nieuws. 

Keer op keer zouden berekeningen en tekeningen van de constructie ontbreken, waardoor er ‘een onveilige situatie voor omwonenden, voorbijgangers en bouwmedewerkers’ ontstond. 

Bouwen zonder bouwtekeningen
In documenten, die NH Nieuws heeft opgevraagd bij de gemeente Zaanstad, wordt een beeld geschetst waaruit blijkt dat het bouwbedrijf telkens de grens van het toelaatbare opzoekt, en de gemeente steeds moet corrigeren. Zo wordt er begin 2010 al aan de constructie gewerkt zónder dat de bouwtekeningen of berekeningen bij de gemeente bekend zijn. Vooral over de bouw van de staalconstructie wordt de aannemer een paar keer op de vingers getikt. 

Ook met de brandveiligheid werd het niet heel nauw genomen. Er werd maar liefst twee keer gewaarschuwd voor zestien onveilige punten. 

bron: NHNieuws

Veiligheid, handhaving en publieke dienstverlening

50% van de Zaanse inwoners voelt zich niet altijd veilig in Zaanstad

Wat Democratisch Zaanstad betreft begint het veiliger maken van Zaanstad met het (h)erkennen van het probleem!

Gepubliceerd

op

Bericht van Marianne Doeves de Boer:


Wat Democratisch Zaanstad betreft begint het veiliger maken van Zaanstad met het (h)erkennen van het probleem!

Het probleem wordt echter gebagatelliseerd door veel andere partijen. Zo bleek gisteren tijdens het debat van NH nieuws, waar Juliëtte Rot namens DZ het lokale geluid liet horen!

Ze zat aan tafel met o.a. Harrie vd Laan van de POV en Gerard Slegers van het CDA. Beide heren waren het niet eens met de stelling dat het onveilig is in sommige delen van Zaanstad om s’avonds over straat te gaan.

Alleen Juliëtte, tevens enige vrouw aan tafel, was het eens met de stelling! Beide heren voelden zichzelf niet onveilig en dus moest Juliëtte het probleem niet groter maken dan het was. 
Ik, Marianne, heb dit debat vol ongeloof aanschouwd. Bizar toch?

50% van de Zaankanters voelt zich niet veilig,

maar joh ‘het valt allemaal wel mee’. Zo pak je problemen natuurlijk niet aan.
Erken het, maak een plan en los het op!

Verder lezen

Veiligheid, handhaving en publieke dienstverlening

Einde cameratoezicht Saendelft valt verkeerd bij DZ

Hamming zag na overleg met de politie en het Openbaar Ministerie geen aanleiding om de camera langer te laten hangen.

Gepubliceerd

op

Beveiligingscamera's in Assendelft moeten blijven vindt DZ

Artikel Zaanstad.nieuws.nl:

Democratisch Zaanstad en de PVV vinden in tegenstelling tot burgemeester Jan Hamming dat cameratoezicht ook na de kerstvakantie zin heeft in het winkelcentrum van Saendelft. Volgens Marianne de Boer (DZ) en Natasja Cornelisse (PVV) zien de omwonenden en winkeliers de camera die tijdelijk op het centrale middenplein was geplaatst graag terugkeren.

Poging te vernielen

De twee zijn ook verbaasd dat hij is weggehaald, omdat tijdens een digitaal werkbezoek op 14 januari aan  raadsleden verteld werd dat de camera goed functioneerde, zicht had op de drie winkelstraten en niet verwijderd zou worden. Een poging om hem te vernielen toont volgens de PVV en Democratisch Zaanstad bovendien aan dat de camera noodzakelijk is. Portefeuillehouder en bewaker van de openbare orde Hamming zag na overleg met de politie en het Openbaar Ministerie geen aanleiding om de camera langer te laten hangen dan in eerste instantie was bepaald, grofweg de twee weken rond de jaarwisseling.

Geen klachten

Cornelisse en De Boer willen nu van hem horen wat zijn de beweegredenen waren om het cameratoezicht te beëindigen en een cijfermatige onderbouwing waaruit blijkt dat de overlast in het winkelgebied van Saenedelft dusdanig was afgenomen dat verlenging van het toezicht niet nodig was. De overlast door jongeren is volgens hen een structureel probleem. Over de aanwezigheid van de camera zijn ook geen klachten binnengekomen bij de gemeente, melden ze nog.

Verder lezen

Veiligheid, handhaving en publieke dienstverlening

‘Poelenburg-pact’ kan antwoord zijn op de overlast in en rond het winkelcentrum van Saendelft in Assendelft

Gepubliceerd

op

Aanpak overlast in en rond het winkelcentrum Saendelft in Assendelft
Verder lezen

Trending