Volg ons

🎬 Videos

Interview Juliëtte Rot bij EenVandaag

Democratisch Zaanstad

Gepubliceerd

op

Onlangs gaf Minister van Binnenlandse Zaken toestemming aan de gemeente Zaanstad om nieuwe inwoners te weren uit bepaalde wijken indien daar reden voor is. EenVandaag sprak hierover met o.a. Juliette Rot. Crimineel of arm? Geen huurwoning in Zaanstad!

De gemeente Zaanstad mag nieuwe inwoners van de wijken Poelenburg en Peldersveld weren als zij een criminele achtergrond hebben of mogelijk voor extra overlast gaan zorgen. Dit geldt bij het al dan niet toewijzen van een huurwoning. Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft hiervoor toestemming gegeven.

In de volksmond staat deze maatregel bekend als de ‘Rotterdam-wet’. Deze wet uit 2005 geeft gemeenten de mogelijkheid om te voorkomen dat mensen met een laag inkomen of crimineel verleden zich vestigen in een toch al zwakke wijk.

De PvdA Zaanstreek was jarenlang tegen deze vorm van overheidsbemoeienis met krachtwijken, maar inmiddels hebben ook zij dit omarmd “De tijd van pappen en nathouden is voorbij en gaat ons niet verder brengen”, aldus Songül Mutluer, fractievoorzitter PvdA . “Het is tijd voor rigoureuze maatregelen om de wijk beter te maken. De vicieuze cirkel moet doorbroken worden.”

Bespuugd en bedreigd door maatregelen Poelenburg

Iemand die al jaren pleit voor harde maatregelen om de wijk weer onder controle te krijgen is fractievoorzitter van Democratisch Zaanstad Julliëtte Rot. Begin dit jaar werd Rot voor de zoveelste keer bespuugd en bedreigd in de wijk Poelenburg, ditmaal tijdens een interview met Wakker Nederland. De interviewplek, een pleintje voor de Vomar is een populaire hangplek waar onder andere treitervlogger Ismail Ilgun zich ophoudt. Rot werd eerder na een interview met NH Nieuws door Ilgun en een groepje vrienden dreigend opgewacht bij haar woning.

“In 2013 werd ik door de fractievoorzitter van de PvdA nog uitgemaakt voor PVV’er”, zegt Rot. “Vlak nadat ik aangaf dat het tijd werd om aan woningtoewijzing te gaan doen in de wijk Poelenburg.” Rot is dan ook verbaasd dat PvdA zich nu zo stellig aansluit bij het plan om maatregelen te treffen in kwetsbare wijken.

Video:

https://eenvandaag.avrotros.nl/embed/514433/

(Tekst: Yamilla van Dijk)

⚪️ Standpunten

Duidingsdebat GR2022

Dankzij uw stem is DZ één van de winnaars, we groeien 1 zetel. Vol enthousiasme gaan we aan de slag.

Gepubliceerd

op

Duidingsdebat Zaanstad

Dinsdagavond vond het duidingsdebat plaats over de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. Hierbij geven de politieke partijen aan welke paden tot een nieuw te vormen bestuur bewandeld kunnen worden, oftewel de formatie.

Dankzij uw stem is Democratisch Zaanstad één van de winnaars, we groeien 1 zetel. Vol enthousiasme gaan we aan de slag.

Juliette Rot bracht #formatieinspiratie met meteen mooie concrete voorstellen, immers: verandering door daadkracht.

  • Participatie moet veel beter: Betrek inwoners en ondernemers bij het vormen van een nieuw bestuur. Richt daarbij de dorps- en wijkraden opnieuw in met bijbehorend budget.
  • Leg ambities met de hele raad vast om de bestuurscultuur te veranderen.
  • Zoek nieuwe vormen van besturen, om uit de vaak krampachtige coalitie-oppositie te komen. Denk hierbij aan een raadsbreed akkoord.
  • De onderhandelingen mogen een openbaar proces zijn, voor iedereen te volgen.

    (zie ook video hierboven)

Democratisch Zaanstad is klaar om te besturen!

Verder lezen

Mensen met een verhaal

Mensen met een verhaal

Bekijk en hoor het van inwoners zelf.

Gepubliceerd

op

In mensen met een verhaal vertellen inwoners van Zaanstad hun ervaringen met Democratisch Zaanstad voor de camera. U hoort het van henzelf.

Bekijk nog meer andere verhalen !

Verder lezen

🎬 Videos

Persoonlijke video’s van onze top 10 kandidaten

Zo kom je dichterbij en krijg je meer over DZ en de kandidaten te zien en te weten.

Gepubliceerd

op

DZ lanceert een serie persoonlijke video’s van onze top 10 kandidaten waarin ze op een enthousiaste manier één voor één worden voorgesteld.

Om de paar dagen komt er een andere kandidaat met zijn video online om je te ontmoeten.

Je ziet ze in willekeurige volgorde zoals nooit tevoren met persoonlijke inkijkjes. Zo kom je dichterbij en krijg je meer over DZ en de kandidaten te zien en te weten. Ze nemen je mee in hun lokale wereld.

Als je nog vragen hebt aan een van de kandidaten worden die altijd persoonlijk beantwoord. Veel plezier met de video’s en stem 16 maart op je favoriete kandidaat van DZ!

10. Dit is Juroen

Dit is Juroen Koene

6. Dit is Peter

Dit is Peter Klos

2. Dit is Jos

Dit is Jos Kerkhoven

4. Dit is Marianne

Dit is Marianne Doeves de Boer

5. Dit is Maikel

Dit is Maikel Kat

Heb je vragen aan kandidaten, stel ze hier:

    Verder lezen

    Trending