Maak verbinding op social met ons:
Zichtbaar, Verbindend, Dienstbaar

• Zichtbaar

• Verbindend

• Dienstbaar

21 Jaar Verandering Door Daadkracht

JAAR

Verandering Door Daadkracht

Zaans, Onafhankelijk, Daadkrachtig

• Zaans

• Onafhankelijk

• Daadkrachtig

21 Jaar Verandering Door Daadkracht

JAAR

Verandering Door Daadkracht

Mensen met een verhaal

Allemaal dezelfde slechte ervaringen met gemeente.

Zeven Zaanse bewonersgroepen hebben zich verenigd in het platform RED.Zaanstad.

Gepubliceerd

op

RED.Zaanstad is recent opgericht door inwoners van Zaanstad die bij diverse (nieuwbouw-) projecten worden geconfronteerd met een structureel bestuurlijk probleem op collegeniveau en een Raad die zijn controlerende functie niet of te weinig uitvoert.

Wij RED.Zaanstad wil “echte” participatie voor de Zaankanters, door te zorgen dat de participatie voor iedereen beter en eerlijker wordt. Het college RED Zaanstad gaat zien als een gelijkwaardige partner en de belangen van de burgers geen ondergeschikte rol meer speelt in de diverse projecten.

0 Score (0 stemmen)
Waardering artikel
Reacties: Reageer:
Sorteer op:

Laat als eerste een reactie achter.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Laat meer zien ...
{{ pageNumber+1 }}
Reageer:

Het laatste nieuws - gewoon wanneer je er zin in hebt...

Met plezier brengen we je direct op de hoogte van spraakmakend en laatste nieuws.

Gratis en geen gedoe. Beheer zelf je abonnement, kies wat voor jou het beste werkt. Jij bepaalt We sturen geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

GR2022

Mensen met een verhaal

Bekijk en hoor het van inwoners zelf.

Gepubliceerd

op

In mensen met een verhaal vertellen inwoners van Zaanstad hun ervaringen met Democratisch Zaanstad voor de camera. U hoort het van henzelf.

Bekijk nog meer andere verhalen !

Verder lezen

Mensen met een verhaal

De Zaanse Schans: ‘Collectief bestuurlijk falen’, een ingezonden brief 

Onlangs   berichtte wij u al over de ‘nieuwe’ bestuursvorm van de Zaanse schans, die in onze ogen regentesk blijft en veel te weinig oog heeft voor alle partijen op de Schans

Gepubliceerd

op


Onlangs berichtte wij u al over de ‘nieuwe’ bestuursvorm van de Zaanse schans, die in onze ogen regentesk blijft en veel te weinig oog heeft voor alle partijen op de Schans. Deze week hebben wij een open brief ontvangen van dhr. Alko Hoekstra met daarin een uitgebreide uiteenzetting van bijna 30 jaar ‘collectief bestuurlijk falen’, ‘verspilde miljoenen’, ‘verrijken met de handel in erfgoed’ en nog veel meer!


Wij roepen alle andere politieke partijen op, zoals dhr. Hoekstra treffend stelt, wakker te worden en met ons te luisteren naar onze inwoners en ondernemers!

0 Score (0 stemmen)
Waardering artikel
Reacties: Reageer:
Sorteer op:

Laat als eerste een reactie achter.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Laat meer zien ...
{{ pageNumber+1 }}
Reageer:

Verder lezen

Mensen met een verhaal

Het hek van de Hemkade

Juridische overwinning was het begin van een terreurcampagne.

Gepubliceerd

op

Ondernemers zijn altijd druk. Vanaf 2007 groeide onze omzet jaarlijks met 30 tot 40
procent. Tot 2013. Dat was het jaar waarin wij genoodzaakt waren onze focus te
verleggen. Wij kregen te maken met het fenomeen politiek en aanverwante zaken.

Mijn naam is Elvira Guiliazova en samen met o.a. mijn moeder dokter Guiliazova-Groen leiden wij twee medische praktijken: in Zaandam en in Den Haag. Beide centra staan bekend om behandelingen met Hirudo Medicinalis. Een medicinale bloedzuiger. Het geheim van Medicinalis zit in het speeksel dat het diertje na een pijnloze beet afscheidt. Onderzoek heeft aangetoond dat daarin circa 115 bio-actieve stoffen zitten, met een zeer gevarieerde werking: anti-stolling, bloedverdunner, pijnstiller, ontstekings- remmer en bloedzuivering. Het zijn wonderbaarlijke schepsels van de natuur.

Het Geneeshuis

Dokter Guiliazova-Groen

Heel vaak krijgen wij te maken met zwaar zieke patiënten die uitbehandeld zijn in het ”ziekenhuiscircuit”. De medicinale bloedzuigers worden wel in de academische ziekenhuizen op specifieke afdelingen toegepast, maar helaas te beperkt. Onze klinieken zijn gespecialiseerd in de bestrijding van reuma, hoofdpijn, RSI, rugpijn en hart- en vaatziekten. Het behandelingstraject wordt alleen gestart na een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Mocht de arts van mening zijn een positief resultaat te kunnen behalen dan wordt er een behandelplan opgesteld. Tevens wordt het te behalen resultaat kenbaar gemaakt. Een grote verantwoordelijkheid die medische kundigheid en focus vereist.

Dankzij de opgebouwde vertrouwensband met onze cliënten vinden nieuwe patiënten ons nu met name door mond-tot-mond reclame, zelfs vanuit het buitenland. Onze kliniek is omgedoopt door de patiënten naar “Geneeshuis”, immers: genezen staat centraal. Op onze website www.gilazowa.com vertellen ex-patiënten in video-interviews meer over hun ervaringen.

Geheime intenties

In 2013 werden wij door een van onze patiënten verrast. Zij had een krantenartikel “Hoera, er komt een stadsstrand!” bij zich en vroeg bezorgd of wij weg zouden gaan. Ons huis en tevens medische praktijk, was volgens het artikel van de kaart geveegd. Uit het artikel bleek ook dat er een geheime intentieovereenkomst was getekend tussen de gemeente Zaanstad en een lokale ondernemer wonende in Zwitserland, nota bene onze buurman. En wij wisten van niets. Ons hele bestaan stond opeens op het spel.

Politiek naïef en onbekend met deze materie stemden we vroeger op de VVD. De partij die ons het hardste heeft laten vallen. Na dit krantenartikel was het advies om ons te richten tot de ex-wethouder ruimtelijke ordening Dennis Straat. De afspraak verliep zeer onaangenaam en naar zijn zeggen kon hij er weinig aan doen, ondanks dat het zijn handtekening was die onder de
intentieovereenkomst stond. Een echte VVD’er.

Ons vrijstaande huis aan het Noordzeekanaal is gebouwd in 1972. In de ochtend spotten wij uilen en sinds kort is er zelfs een vos gehuisvest. Het was een van de eerste prefab woningen in Nederland en is destijds met veel toeters en bellen geopend door minister Udink. De film over de bouw. van onze woning is in oktober 2021 in première gegaan. In ons beheer bevindt zich ook circa 3000m2 grond die onze woning en medische praktijk omringt. Erg fijn wonen en werken op een paar punten na.

Na de ondertekening van de intentieovereenkomst begonnen bijzondere zaken te spelen. De gemeente Zaanstad verklaarde dat er niet meer gewoond zou mogen worden in ons huis.

De roemruchte ‘Zwitser’, die van plan was om al in 2014 een stadsstrand aan te leggen op de plaats van onze woning en medische praktijk, stond plotseling op de stoep en zei: “Jullie stellen niets voor, maar als een goede buurman geef ik voor jullie woning 80.000 euro.” De WOZ waarde van ons pand in 2005 zonder grond was bijna een half miljoen euro. Tevens voegde hij eraan toe: “Ik kan eindeloos procederen”.

Voor het eerst in ons leven waren wij genoodzaakt de juridische weg te bewandelen. Rechtszaken voeren is moeizaam en vergt een lange adem. Sinds 2013 waren wij genoodzaakt om tientallen rechtszaken te voeren. Bij de Raad van State kregen wij drie keer gelijk in de rechtszaak tegen de gemeente Zaanstad: werken en wonen bleken wel mogelijk.

Elvira Guiliazova

DZ is voor iedereen!

Het bovenstaande zou nooit zijn gelukt zonder steun van enkele politieke partijen, maar toch in het bijzonder de partij Democratisch Zaanstad (DZ). Een partij die bekend staat om haar integriteit en streven naar rechtvaardigheid. Eigenschappen die in de politiek zeldzaam blijken te zijn, zoals we zelf hebben mogen ervaren. De fractievoorzitster Juliette Esmée Rot vormt met haar partijgenoten een uniek team van integere en daadkrachtige mensen.

Na de juridische overwinning dachten wij eindelijk weer aandacht aan onze. patiënten te kunnen geven. De juridische overwinning was echter het begin van een terreurcampagne om ons alsnog te verjagen. De ‘stadstrand’- buurman sloot de openbare en enige toegangsweg naar ons huis en praktijk met een metershoog, elektrische hekwerk af. Illegaal. De gemeente stond dit achteraf echter toe. Een van onze patienten was genoodzaakt om over het hekwerk te klimmen om onze praktijk te kunnen bereiken. De absurditeit van de situatie was zo groot, dat BNN VARA daar een tv-item van maakte in het programma “Opstandelingen”, “Het hek van de Hemkade”. Dit is terug te zien op: https://episode-one.com/productions/opstandelingen-seizoen-2.

Na de tv-uitzending kreeg ik oproepen en e-mails van inwoners uit Zaandam, maar ook uit de rest van het land. Burgers en ondernemers die kapot worden gemaakt. Ik zag een patroon.
Wie ik uit Zaandam ook aan de lijn kreeg; allen werden bijgestaan door Democratisch Zaanstad. Net als ons gezin. Het partijprogramma van de meeste partijen stelt weinig voor. Immers als je niet doet wat je belooft, hoeveel waarde hebben mooie woorden dan?

Stem DZ

In de afgelopen tien jaar kregen wij goed zicht op wat de politiek met een burger en ondernemer kan doen. Ik heb me ingehouden in dit artikel om u de ellende die deze strijd heeft veroorzaakt en het vuile politieke spel te besparen. Uit eigen ervaring kan ik beamen dat DZ daadkrachtig voor de rechten en belangen van burgers en ondernemers opkomt.

Mijn boodschap is om vooral je stem te laten horen op 16 maart 2022.

Wij als ondernemers kunnen het verschil maken. Ik persoonlijk, mijn familie en onze onderneming zullen stemmen op Juliette Esmée Rot, Democratisch Zaanstad, lijst nummer 6.

met dank aan:
Elvira Guiliazova
ZaanBusiness.nl
BNNVara

Lees alles over de #Hemkade

0 Score (0 stemmen)
Waardering artikel
Reacties: Reageer:
Sorteer op:

Laat als eerste een reactie achter.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Laat meer zien ...
{{ pageNumber+1 }}
Reageer:

Verder lezen

Trending