Volg ons

⚪️ DZ

Dag Aart, rust zacht

Democratisch Zaanstad

Gepubliceerd

op

Op 9 april bereikte ons het trieste bericht dat Aart Molenaar is overleden. Wij herinneren Aart in eerste plaats als een goede vriend, maar ook als een gedreven collega met een enorm rechtvaardigheidsgevoel. Aart heeft zich als raadslid voor Democratisch Zaanstad jaren lang en vaak met succes ingezet voor inwoners die tegen gemeentelijke muren opliepen. Hij stak zijn mening en emoties niet onder stoelen of banken. Hem daarin steunen was makkelijk, leuk en gaf een gevoel van trots, liefde, respect en heel vaak veel plezier. Hem afremmen in het uiten van vooral emotioneel aangedreven meningen was moeilijker, maar uiteindelijk kwamen we er altijd wel samen uit.

Alleen de laatste keer dat de fractie van Democratisch Zaanstad Aart moest overtuigen dat rationeel denken en handelen beter was dan het volgen van emoties, is dat tot onze grote spijt niet gelukt. Vanaf 2016 liet Aart’s gezondheid het niet meer toe zijn zware, doch door hem zo geliefde taken als fractievoorzitter en raadslid uit te voeren. Zijn emotionele denken won het in dat opzicht van het rationele. Het lukte ons niet hem ervan te overtuigen dat het beter voor hem, de fractie én de opositie in de raad was om een stap terug te doen.  Tot verdriet en spijt van ieder partij- en fractielid leidde dit, toen het raadswerk er onherstelbaar onder ging lijden, tot een breuk met Democratisch Zaanstad.

Toch bleef Aart altijd in onze gedachten. Vaak werden tijdens fractievergaderingen en na raadsvergaderingen met gedachtes van liefde en respect nog anekdotes over Aart opgehaald. Vaak werd er nog hardop gevraagd “Hoe zou Aart dit hebben aangepakt”. Aart was en bleef voor ons altijd het grote voorbeeld. Een stimulance om het net zo goed te doen, of om het nog beter te doen. De fractie heeft Aart de laatste jaren erg gemist. De opositie heeft Aart erg gemist. De gemeenteraad heeft Aart erg gemist.

Nu resten ons, naast de tranen om zijn heengaan, alleen nog de mooie gedachten aan Aart Molenaar in zijn beste jaren als vriend, gemeenteraadslid en voorvechter van rechtvaardigheid en een beter Zaanstad. Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Dag Aart. Rust zacht.

⚪️ DZ

Nieuws uit de fractie:

De fractie is compleet!

Gepubliceerd

op

Naast de 4 raadsleden zijn nu alle vacatures binnen de fractie ingevuld. We zijn zeer verheugd met zoveel kwaliteit binnen onze mooie partij en we kondigen dan ook met trots aan dat we met de volgende mensen uw belangen de komende tijd goed zullen behartigen 💪🏻👍🏻

Raadslid en Fractievoorzitter: Juliëtte Esmée Rot

Raadslid en Vice fractievoorzitter: Jos Kerkhoven

Raadslid: Peter Kranenburg

Raadslid: Marianne Doeves de Boer

Duo-raadslid: Sebastiaan Neele

Duo-raadslid: Peter Klos

Fractie assistent: John Steygeman 

Fractie assistent: Hein Heinen

Onze 2 duo raadsleden zullen tijdens de raadsvergadering van 24 mei beëdigd worden.

Verder lezen

⚪️ DZ

Uit de Raadsvergadering

De highlights uit de raadsvergadering van 21 april 2022

Gepubliceerd

op

De eerste Raadsvergadering van de nieuwe periode:

Wat hebben we gedaan👇🏻

✅ Jos Kerkhoven (DZ) is gekozen als lid van de Vervoerregio Amsterdam

✅ Jos Kerkhoven is tevens gekozen als lid van de agendacommissie

🤫 We hebben tegen de geheimhouding gestemd. Zaanstad maakt te veel geheim. We komen binnenkort met een voorstel dat anders te gaan doen.

🏡 Het lint in Krommenie wordt beter beschermd. Geen gigantische bouwwerken in het oude centrum.

❌ Helaas kreeg onze motie (ingediend samen met CU en D66) over een plan B voor de A8 A9 geen meerderheid. Heel jammer, want de noodzaak voor een oplossing voor de grote verkeersdrukte in Zaanstad Noord is groot. Tegen stemmen van oa de POV, VVD en CDA…

Met dank aan DENK Zaanstad en D66 Zaanstad voor de extra spreektijd👍🏻

Verder lezen

⚪️ DZ

Installatieraad

Deze mensen van Democratisch Zaanstad gaan voor u de komende 4 jaar aan de slag in de Gemeenteraad.

Gepubliceerd

op

Op woensdag 30 maart 2022 om 19:00 uur zijn de nieuwe leden van de gemeenteraad geïnstalleerd voor de periode 2022-2026. Een bijzondere en plechtige gebeurtenis waarbij het afleggen van de eed of belofte, door de nieuwe raadsleden plaatsvindt.

Van de 39 zetels die de raad telt, nemen van Democratisch Zaanstad de volgende raadsleden plaats op de 4 zetels die Democratisch Zaanstad met de verkiezingen in de raad heeft gekregen:

Juliëtte Esmée Rot
(Fractievoorzitster)

Jos Kerkhoven
(Raadslid)

Marianne Doeves de Boer
(Raadslid)

Peter Kranenburg
(Raadslid)

Vol enthousiasme gaan zij namens Democratisch Zaanstad de komende vier jaar voor u aan de slag ! Bekijk hier formele plechtigheid van de installatie van raadsleden:

Verder lezen

Trending