Volg ons
Home
Weather for the Following Location: Zaanstad map, Netherlands
3de Ontsluiting Westerwatering 3de Ontsluiting Westerwatering

Wonen, vastgoed, buitenruimte, bereikbaarheid

3de ontsluiting Westerwatering moet er komen

DZ wil dat er snel werk gemaakt wordt van de Vincent Van Goghtunnel om Westerwatering en Westerkoog te ontlasten. Een haalbaarheid (verkeers)studie wordt nu gemaakt.

Gepubliceerd

op

Van links tot rechts gaan er in de gemeenteraad stemmen op om serieus werk te maken van een tunnel tussen de Vincent van Goghweg en de wijk Westerwatering.

Democratisch Zaanstad, VVD, PvdA en SP willen dat de gemeente gaat onderzoeken of een tunnel onder het spoor technisch en financieel haalbaar is. Het kwartet partijen dat met het voorstel komt, laat zien dat de wens om Westerwatering een betere aansluiting te geven, breed gesteund wordt. Van links tot rechts en van coalitie tot oppositie.

Uitgesteld


Een tunnel bij de Van Goghweg had er al lang moeten zijn. In het ontwerp van de wijk Westerwatering uit de jaren tachtig van de vorige eeuw was hij al ingetekend. Maar in de voortdurende geldnood van Zaanstad werd de aanleg uitgesteld en afgesteld.

De aansluiting wordt al veertig jaar gemist. Wie vanaf de Houtveldweg naar het oosten kijkt ziet 120 meter verderop de Vincent van Goghweg en de route naar de snelweg. Maar om op de Van Goghweg te komen moet je 4,7 kilometer rijden en dertien stoplichten passeren.

Positieve MKBA

Twee jaar geleden is de droom van een tunnel opgenomen in het Zaans verkeersplan, waarin de gemeente tot twintig jaar vooruitblikt. Maar uit het onderzoek naar een betere spoorkruising bij de Guisweg, kwam ook een bijzonder feit over een kruising bij de Van Goghweg bovenwater. Namelijk dat elke euro die daarin geïnvesteerd wordt, meer dan drie euro aan maatschappelijke waarde oplevert. Voor de vier partijen is dat de aanleiding om nu spijkers met koppen te slaan.

“En het gaat om veel geld, dus we willen direct dat de Provincie, Vervoersregio en ProRail erbij betrokken worden”

Dit voorstel is 14 juli aangenomen in de raad. Weer een stap verder dus!

Bron: NHD

Wonen, vastgoed, buitenruimte, bereikbaarheid

Grote Aldi supermarkt in Assendelft

Bestemmingsplan is aangepast zodat de komst van de Aldi in Assendelft mogelijk gemaakt wordt.

Gepubliceerd

op

Op de locaties Beethovenstraat 6 in Zaandam en Zuideinde 146 in Koog aan de Zaan waren voorheen Aldi‐supermarkten gevestigd. Deze winkels zijn inmiddels gesloten omdat ze niet meer voldoen aan de wensen van de moderne consument en de vestigingseisen van Aldi. Aldi is voornemens om, ter vervanging van de genoemde supermarktvestigingen, één grotere, moderne winkel te realiseren.
Voor deze nieuwe winkel is een locatie aan de Dorpsstraat in Assendelft beoogd.

Van der Gragt

Deze locatie was voorheen in gebruik bij bouwbedrijf Van der Gragt. Dit bedrijf heeft haar bedrijfsactiviteiten verplaatst, waardoor de locatie vrijgekomen is voor nieuwe ontwikkelingen. Jarenlang heeft op dit terrein het informatiecentrum van de bouw van Saendeft gestaan.

Zorgboerderij

In het lint aan de Dorpsstraat wordt momenteel een zorgvilla gerealiseerd, op nummer 707. Inmiddels is de bouw bijna afgerond. Op het achterliggende terrein van de zorgboerderij komt de nieuwe supermarkt.

Verkeer

De Aldi krijgt een eigen oprit vanaf de Noorderveenweg en parkeren kan op het terrein. De komst van een kruispunt met verkeerslichten op de plek van de huidige rotonde moet ervoor zorgen dat de verkeersafwikkeling veilig is.

Wonen

De voormalige Aldi‐locaties in Zaandam en Koog aan de Zaan komen vervolgens beschikbaar voor woningbouw. Ter plaatse van Beethovenstraat 6 komen daarvoor 4 grondgebonden geschakelde woningen in de plaats. Ter plaatse van Zuideinde 146 zijn 40 nieuwe woningen beoogd. Hier komen 2 appartementengebouwen met 35 appartementen en vijf grondgebonden geschakelde woningen.

Verder lezen

Sport & cultuur

Woningbouw dreigt voor Zaanse Ruiters

DZ heeft in de startnotitie(bestemmingsplan)laten opnemen dat de Zaanse Ruiters moeten blijven bestaan.

Gepubliceerd

op

De gemeente wil het prachtige, door de Zaanse zelf speciaal gedraineerde sportveld, gebruiken voor woningbouw. Daartoe heeft de gemeente een startnotitie ‘Kerkstraat Noord en PWNlocatie’ opgesteld. Daarin staan huizen gepand op het sportveld van de Zaanse Ruiters. 

Dat mag niet gebeuren, wat Democratisch Zaanstad betreft. Het sportveld is nodig voor de grote wedstrijden, voor de trainingen en wordt ook soms gebruikt(wat heel normaal is in paardenland) om te parkeren als er grote evenementen zijn. Het is een totaal pakket: de 2 indoorrijhallen, 2 kantines, de buiten zandbaan en het gras/sportveld. “Deze accommodatie (inclusief grond eromheen) wordt door het hele land geroemd. Dat moeten we als gemeente koesteren en trost op zijn en dus niet volbouwen met huizen!”

Garantie

Democratisch Zaanstad heeft een voorstel (Amendement) ingediend bij de raad van 14 juli, dat gelukkig is aangenomen in de raad(!), dat de Zaanse Ruiters de garantie moeten hebben om een topsportlocatie te kunnen blijven. Het is nu zaak dat de Zaanse Ruiters heel duidelijk maakt dat daarvoor het sportveld noodzaak is. De hulp van alle leden en sympathisanten zal daarbij nodig zijn. Democratisch Zaanstad zal ze daar zoveel als mogelijk bij helpen.

Koninklijk

De Zaanse Ruiters zitten sinds 1982 op de locatie aan de Noordsterweg in Wormerveer(hal, zandbaan en grasbaan). Met een Koninklijk tintje, Prins Bernard opende de locatie. Daarvoor zaten de Zaanse Ruiters sinds hun oprichting in 1949 in Krommenie.

Uit het bestuur

De raad ontving onderstaand bericht van het Bestuur:

//Onlangs zijn wij op de hoogte gesteld van de mogelijke woningbouw op het terrein ( grasveld) van de Zaanse Ruiters.

Ongeveer 2 jaar geleden is dit voornemen besproken in een Zoommeting met o.g.en de voorzitter. Hierin hebben we onze bezwaren duidelijk gemaakt wat dit voor onze vereniging zou kunnen betekenen.

De Zaanse Ruiters is sinds 1949 een begrip binnen de Zaanstreek en ver daarbuiten. Alle disciplines zijn aanwezig en met name de dressuur wordt tot het hoogste niveau beoefend. Hier zijn we trots op!

Onze wedstrijden worden druk bezocht en met name de wedstrijden tot het hoogste niveau. Dat er bij ons in de Zaanstreek topsport beoefent kan worden mag niet verloren gaan!

Het weiland/sportveld naast de accommodatie behoort als sinds vele jaren bij de vereniging, dit wordt nog steeds gebruikt voor trainingen en wedstrijden.

Afgezien van bovenstaande, mocht het toch doorgaan met huizenbouw maken we ons zorgen over het feit dat we midden in een woonwijk komen met mogelijke overlast die ervaren kan worden van de buurtbewoners. Het aangrenzende park zal veel drukker worden. De beperkte parkeerruimte op de parkeerplaats met name bij wedstrijden zal dit een probleem zijn (dit is soms nu al). Hierdoor zullen we moeten uitwijken naar parkeren in de aangrenzende wijk met alle gevolgen van dien.

We hebben vernomen dat dit onderwerp vanavond in de gemeenteraad wordt besproken en als bestuur van de Zaanse Ruiters willen we dit nogmaals onder Uw aandacht brengen. We hopen op een zorgvuldige afweging van dit onderwerp.

Jan den Ouden, Bestuurslid Zaanse Ruiters.//

Kalkoenen

Nooit meer kalkoenen indraaien? ‘Start je op het gras of op het zand’? Is een hele normale vraag in de paardensport. Als er op het gras gestart wordt dan draaien de ruiters en amazones ‘kalkoenen’ of ook wel ‘stiften’ genoemd in de ijzers. Dit zijn een soort noppen van een voetbalschoen, maar dan onder de hoeven van een paard, zodat ze niet uitglijden. Het zou, als we de gemeente haar gang laten gaan, dus zomaar kunnen zijn dat bij de Zaanse Ruiters die vraag nooit meer gesteld zal hoeven worden…

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20220603_83750832/pwn-gebouw-wordt-toch-niet-gesloopt-de-groote-weiver-kan-blijven

Verder lezen

Wonen, vastgoed, buitenruimte, bereikbaarheid

DZ onaangenaam verrast door uit de vaart nemen pontje.

Pontje dit jaar niet meer in de vaart.

Gepubliceerd

op

De vaart erin. Duo raadslid Peter Klos heeft namens zijn collega Sebastiaan Neele een 3tal vragen gesteld in het Vragen uur voorafgaand aan het Zaanstad Beraad van 7 juli. De vragen gingen over een artikel dat was verschenen in het Noord Hollands Dagblad waarin stond dat het pontje Molletjesveer uit de vaart was genomen. Dit zou zijn gebeurt naar aanleiding van het stuk varen van de ketting die gebruikt wordt om de pont van de ene naar de andere kant te trekken.

Democratisch Zaanstad weet dat er veel te doen is om het pontje aangezien er door omwonende overlast word ervaren door zowel jongeren die er rond hangen alsmede het geluid van de ketting die voor overlast zorgt. We zijn wel van mening dat deze overtocht nodig is om de toeristen die onze mooie stad aandoen te helpen naar de overkant te komen. De fietsers zijn nu gedwongen om via de vaartbrug en industrie terrein molletjesveer hun route te vervolgen. Daarom hebben wij de volgende vragen gesteld:

  1. Zou er, nu het hoogseizoen begonnen is, niet gekeken moeten worden naar een betere oplossing dan het uit de vaart nemen van het pontje?
  2. Zouden er omleidingsborden geplaatst kunnen worden aangezien de toeristen nu niet weten welke kant ze op moeten?
  3. Is er contact geweest over de ontstane situatie tussen het RAUM en de gemeente Zaanstad?

Uit de beantwoording van de vragen door wethouder Breunesse werd duidelijk dat er de ombouw van het oude pontje naar een geëlektrificeerde pont naar voren is gehaald en dat dus van 2 negatieve punten , de overlast plus het stuk varen van de ketting, naar het positieve is gegaan om nu snel aan de gang te gaan. De wethouder kon niet toezeggen dat het dit seizoen nog klaar zou zijn maar “volgend jaar zeker” ook vond hij de suggestie om omleidingsborden te plaatsen een zeer goede van Democratisch Zaanstad en heeft er al aangedrongen bij het recreatieschap Alkmaarder en Uitgeestermeer (RAUM). En inderdaad is de gemeente in goed overleg met het RAUM om de problemen nu goed op te lossen.

Artikel hierover van Zaanstad.nieuws.nl:

Democratisch Zaanstad vraagt om omleidingsborden nu het voet- en fietsveer Molletjesveer deze zomer uit de vaart is wegens een stukgevaren ketting die niet gerepareerd wordt. Ook vraagt de fractie het college om bij het bestuur van het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer aan te dringen op een alternatief voor omrijden.

Het pontje tussen Krommenie en Wormerveer moet volgend jaar elektrisch worden en voor een euro per overtochtje bestuurd worden door een vrijwillige schipper. Daarom wil het recreatieschap nu geen geld meer steken in een reparatie van de ketting. Maar zou er nu het hoogseizoen begonnen is niet gekeken moeten worden naar een betere oplossing dan het uit de vaart nemen van het pontje, vraagt DZ het college. Duoraadslid Sebastiaan Neele wil ook weten of de beslissing van het recreatieschap genomen is in overleg met Zaanstad, één van de geldschieters. Donderdagavond volgen de antwoorden.

Verder lezen

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws⚡️ Beheer zelf je abonnement en kies wat voor jou het beste werkt. Jij bepaalt.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Trending