Mensen met een verhaal
De Zaanse Schans: ‘Collectief bestuurlijk falen’, een ingezonden brief
Onlangs berichtte wij u al over de ‘nieuwe’ bestuursvorm van de Zaanse schans, die in onze ogen regentesk blijft en veel te weinig oog heeft voor alle partijen op de Schans
Onlangs berichtte wij u al over de ‘nieuwe’ bestuursvorm van de Zaanse schans, die in onze ogen regentesk blijft en veel te weinig oog heeft voor alle partijen op de Schans. Deze week hebben wij een open brief ontvangen van dhr. Alko Hoekstra met daarin een uitgebreide uiteenzetting van bijna 30 jaar ‘collectief bestuurlijk falen’, ‘verspilde miljoenen’, ‘verrijken met de handel in erfgoed’ en nog veel meer!
Wij roepen alle andere politieke partijen op, zoals dhr. Hoekstra treffend stelt, wakker te worden en met ons te luisteren naar onze inwoners en ondernemers!
Mensen met een verhaal
50 jaar Zaanstad is een feestje voor de happy few
Dit feestje gaat dit jaar €600.000 kosten.
Zitten we daar in de dorpen echt op te wachten?
Zaanstad bestaat uit verschillende dorpskernen en de stad, elk met een eigen identiteit en karakter. Al eeuwen worden deze plekken aan elkaar verbonden door de rivier de Zaan. Dit vinden wij bijzonder. Tijdens het jubileumjaar hebben we aandacht voor onze trots en alles wat ons uniek maakt, en dat vieren we samen.
We zijn allemaal anders, en toch zijn we samen Zaanstad en juist dát willen we dit jaar met elkaar vieren.“
Zo schrijft de gemeente Zaanstad op hun website.
Wat gaan we in Assendelft vieren in het kader van 50 jaar Zaanstad? Dat de gemeente de verkeersproblemen in ons dorp adequaat aanpakt? Dat de gemeente de verpauperde openbare ruimte buiten Saendelft West adequaat aanpakt? Om maar eens twee punten te noemen.
De meeste inwoners van Assendelft hebben geen idee wie de wijkagent in Assendelft is. De vorige wijkmanager werd nooit buiten Saendelft West gesignaleerd. De huidige trouwens ook niet. De wijkmanager roept een evenement uit, compleet met foodtruck, om de bewoners van Saendelft West te laten vertellen hoe zij denken het groen in hun wijk mooier te kunnen maken. Dat, terwijl het groen aldaar er het mooiste bij ligt van het hele 9 kilometer lange lintdorp. Grasstroken, stoepen en straten zijn in de rest van Assendelft een zootje. Vlak voor zijn vertrek kwam de vorige wijkmanager eindelijk, na een uitdrukkelijk en herhaald verzoek, eindelijk eens in de Lange Heit kijken. Met de gemeentelijke gebiedsmanager. Zij gaven toe dat het een rommeltje was en daar is het tot nu toe bij gebleven. Beste wijkmanager van de gemeente Zaanstad, de Lange Heit is vanaf het Kaaikhof rechts, links een stukje rechtdoor, het bruggetje over en dan bent u in het vergeten, verpauperde “oude woonbuurtje”. Onder die noemer werd de Lange Heit 10 jaar geleden bij het bestemmingsplan Saendelft getrokken, daarna werd de buurt vergeten.
Het verkeer in de rest van Assendelft. Als het niet over de dorpsstraat raast, dan staat het muurvast. En als jij niet meeraast word je ingehaald door andere auto’s of rijden idioten op motoren wheelies achter jouw bumper. Zou het ambtenarenapparaat van Zaanstad weten dat er steeds meer stemmen in Assendelft opgaan om dan zelf maar toegangswegen te blokkeren tijdens de spitstijden, om zo het sluipverkeer vanaf de A9 tegen te gaan?
Maar ook: zou de gemeente Zaanstad weten dat er helemaal geen voetgangersoversteekplaats is om veilig bij de nieuwe slagerij Veenboer en de nieuwe bakkerij Goemans te komen? Is daar bij het geven van vergunningen wel over nagedacht?
Kortom, heeft Assendelft wel reden om te vieren dat het 50 jaar geleden bij die nieuwe gemeente is getrokken?
Gemeente Zaanstad, het sluipverkeer weren, meer snelheidsbeperkende maatregelen, betere en veilige oversteekplaatsen, beter onderhoud van de openbare ruimte en het groen in heel Assendelft!!! Dan vieren we over 25 jaar uw feestje misschien wel mee in Assendelft
Bron: Eric Sellmeijer, Assendelft
In mensen met een verhaal vertellen inwoners van Zaanstad hun ervaringen met Democratisch Zaanstad voor de camera. U hoort het van henzelf.
Mensen met een verhaal
Allemaal dezelfde slechte ervaringen met gemeente.
Zeven Zaanse bewonersgroepen hebben zich verenigd in het platform RED.Zaanstad.
RED.Zaanstad is recent opgericht door inwoners van Zaanstad die bij diverse (nieuwbouw-) projecten worden geconfronteerd met een structureel bestuurlijk probleem op collegeniveau en een Raad die zijn controlerende functie niet of te weinig uitvoert.
Wij RED.Zaanstad wil “echte” participatie voor de Zaankanters, door te zorgen dat de participatie voor iedereen beter en eerlijker wordt. Het college RED Zaanstad gaat zien als een gelijkwaardige partner en de belangen van de burgers geen ondergeschikte rol meer speelt in de diverse projecten.
- Wonen, vastgoed, buitenruimte, bereikbaarheid3 maanden geleden
Betaald parkeren invoeren zonder draagvlakmeting.
- ZaanZappen met Johan Philips3 maanden geleden
Grasaren-overlast voor honden
- Nieuws2 maanden geleden
Ter nagedachtenis aan Tineke Alberts
- ZaanZappen met Johan Philips3 maanden geleden
Draagvlak altijd meten?
- Werk, inkomen en economie4 weken geleden
Broodjeszaak Cecen op het Stadhuisplein in Zaandam is langer dicht dan open
- Milieu, duurzaamheid, ruimtelijke en gebiedsontwikkeling1 maand geleden
Mysterieuze uitstroom Norit met ‘witte vlekken’ in Noordzeekanaal.
- ZaanZappen met Johan Philips2 maanden geleden
Geen klimaatburgemeesters nodig, maar gezond werkend innovatief verstand
- Werk, inkomen en economie1 maand geleden
DZ springt in de bres voor Kip van Rick