Maak verbinding op social met ons:
Snelvaren Zaanstad
Polder Westzaan
Busbrug De Binding
digitale zittingen
Zaanse Schans
EBS Bus Zaanstad
Lastige Inwoners
wijkmanager Assendelft
Dukra
Zichtbaar, Verbindend, Dienstbaar

• Zichtbaar

• Verbindend

• Dienstbaar

Snelvaren Zaanstad

Ongeveer tien jongeren tussen de twaalf en achttien jaar naar bureau Halt gestuurd.

Uitbreiding van bevoegdheden handhaving, zodat zij de politie kunnen versterken
Aan de slag voor Polder Westzaan met 30 projecten

Versterking van de natuur met behoud van agrarische bedrijvigheid

Effectieve en efficiënte duurzaamheidsmaatregelen

Zaans, Onafhankelijk, Daadkrachtig

• Zaans

• Onafhankelijk

• Daadkrachtig

De Binding

...tekenen genoeg inwoners de petitie met de wens dat de brug tijdens spitsuren opengaat.

Busbrug 24x7 open!

Pas op met digitale zittingen

Stop gretig gebruik van de digitale middelen

Rechtspraak moet geen machine worden

21 Jaar Verandering Door Daadkracht

JAAR

Verandering Door Daadkracht

Parkeer tarieven verhogen Zaanse Schans

Geen oplossing voor parkeren en de overlast voor de buurt.

Herzie het beleid voor (betaald) parkeren

EBS neemt taken Connextion over

Schandalig slecht begin; meer dan 2500 klachten voor wethouder. EBS moet

98
Dagen
06
Uren
50
Minuten
33
Seconden
tot
na de zomer
Vooruitgang, Verbinding, Veerkracht

• Vooruitgang

• Verbinding

• Veerkracht

Zaanstad negeert lastige inwoners

Storend dat Zaanstad besluit communicatie met inwoners te beëindigen

Burgers hebben recht op communicatie met de overheid

Assendelvers hebben geen idee wie hun wijkagent is

Geen reden te vieren dat ze 50 jaar geleden bij Zaanstad zijn getrokken

Totaalplan voor aanpak van criminaliteit in Saendelft

Dukra

Maar waar naartoe ?

Inwoners
opgejaagd
misleid
radeloos
weggestuurd
door Havendienst

Voorkom juridische strijd met eigen inwoners

Fractie Democratisch Zaanstad Fractie Democratisch Zaanstad

Fractie

Fractie Democratisch Zaanstad

De Fractie: waar meningen vermenigvuldigen en beslissingen breuken genezen! Nieuwe wegen, frisse ideeën: voor een toekomst die we samen bouwen!

Gepubliceerd

op

Nieuwe wegen, frisse ideeën: voor een toekomst die we samen bouwen!

De fractie van Democratisch Zaanstad, opnieuw sprankelend en vastberaden dankzij uw stem! In de periode 2022-2026, omringd door vertrouwde gezichten en vernieuwde ideeën, zetten we ons in voor de voortzetting van ons programma. Een stoelendans van energie en toewijding – met uw steun gaan we met volle kracht vooruit, vastberaden om voort te bouwen op het fundament van onze vorige termijn.

De fractie van Democratisch Zaanstad, een deel van het gekozen volksvertegenwoordigend orgaan, dat behoort tot dezelfde politieke partij, Democratisch Zaanstad.

Luisteren. Verbinden. Veranderen.

Dat is wat wij voor u doen als fractie van Democratisch Zaanstad en die fractie bestaat uit de volgende personen:

Juliëtte Esmée Rot

Juliëtte

Raadslid en Fractievoorzitter

Juliëtte, Als Raadslid en Fractievoorzitter van Democratisch Zaanstad zet ik mij in voor een breed scala aan belangrijke onderwerpen, waaronder Bestuurlijke Organisatie, Strategische Ontwikkeling en Beleidscoördinatie, Onderzoek en Statistiek, Zorg en Veiligheid, Communicatie, Wonen, Gebiedsontwikkeling Maak.Midden en Zuid, Ruimtelijke Ontwikkeling, Grondzaken en Vastgoed, Jeugd Gezondheidszorg, Financiën, Juridische Zaken, ICT, en Personeel en Organisatie.

Geboren en getogen in het altijd eigenzinnige Zaanstad, zit het rebelse karakter in mijn bloed. Mijn betrokkenheid bij Democratisch Zaanstad begon in 2003, waar ik eerst 11 jaar als duo-raadslid diende, en sinds 2014 als gemeenteraadslid. Rechtvaardigheid is een kernwaarde die mij drijft, waardoor ik bij Democratisch Zaanstad perfect op mijn plek ben. Democratie betekent immers ook de bescherming van minderheden, een principe dat ik met hart en ziel ondersteun.

Naast mijn politieke carrière heb ik mij altijd ingezet voor de Zaanse gemeenschap, met een sterke focus op eerlijkheid en rechtvaardigheid. Mijn ervaring en toewijding maken mij tot een betrouwbare vertegenwoordiger die vastbesloten is om Zaanstad naar een rechtvaardige en welvarende toekomst te leiden. Laten we samenwerken voor een beter Zaanstad.

Jos Kerkhoven

Jos

Raadslid

Jos, is sinds september 2016 een toegewijd lid van de gemeenteraad, na eerst van april 2014 tot september 2016 als duo-raadslid te hebben gediend. Zijn uitgebreide portefeuille omvat Actief Burgerschap, Dienstverlening, Havens en Vaarwegen, Sport, Monumenten en Erfgoed, Openbare Ruimte, Kunst en Cultuur, Economische Zaken en Arbeidsmarkt, Toerisme en Streekmarketing, Externe Betrekkingen en Internationaal Beleid.

Met een indrukwekkende achtergrond in het bedrijfsleven, waar hij tot 2010 als directeur logistiek bij Bausch & Lomb werkzaam was, brengt Jos een schat aan kennis en ervaring naar zijn huidige rol. Naast zijn professionele loopbaan heeft hij zich altijd ingezet voor vrijwilligerswerk, wat zijn toewijding aan de gemeenschap benadrukt.

Als voormalig topsporter en ervaren trainer/coach heeft Jos de wereld rondgereisd en deelgenomen aan Olympische Spelen, Wereld- en Europese kampioenschappen. Deze internationale ervaringen hebben zijn leiderschapskwaliteiten versterkt en zijn inzicht in samenwerking en prestaties verdiept.

Momenteel werkt Jos als zelfstandig consultant, waarbij hij zijn expertise inzet om anderen te helpen. Zijn passie voor rechtvaardigheid en transparantie drijft hem om bij te dragen aan een betere toekomst voor iedereen in de gemeenschap. Zijn veelzijdige ervaring en toewijding maken hem een onmisbare kracht binnen de gemeenteraad.

Heeft u vragen of wilt u samenwerken aan een beter Zaanstad? Jos staat altijd klaar om te helpen en samen met u te werken aan praktische en effectieve oplossingen.

Maikel Kat

Maikel

Raadslid

Maikel, woont in Zaandam met zijn zoon Louis en is een trotse geboren en getogen Zaankanter. Hij heeft elektrotechniek gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam en werkt als programma- en projectmanager aan verbeter- en verandertrajecten bij grote bedrijven. Maikel is al lange tijd politiek actief en heeft een rijke ervaring opgebouwd. Hij was eerder actief bij de SP-Zaanstreek als actief lid, campagneleider en voorzitter, en diende als raadslid in Zaanstad van 2014 tot 2018. Daarnaast is hij de oprichter van een lokale partij en nu een toegewijd lid van Democratisch Zaanstad (DZ).

DZ biedt precies wat de inwoners van Zaanstad nodig hebben: politiek in volledige openheid zonder achterkamertjes. Maikel gelooft sterk in echte invloed voor inwoners en zet zich in om hen actief te betrekken door middel van video’s en livestreams. Hij vindt dat een volksvertegenwoordiger moet luisteren naar de mensen en hen helpen. Met een sterke afkeer van onrecht zet Maikel zich in om zaken duidelijk uit te leggen en snel op te lossen.

In zijn portefeuille beheert hij belangrijke onderwerpen zoals Openbare Orde en Veiligheid, Handhaving, Wonen, Actief Burgerschap, ICT (privacy en informatievoorziening), Economische Zaken en Arbeidsmarkt, Financiën, Armoedebeleid en Schuldhulpverlening, Werk & Inkomen, Zorg & Veiligheid, en Openbare Ruimte.

Heeft u een vraag of probleem? Praat direct met Maikel – hij staat altijd klaar om te helpen. Met zijn gedrevenheid en ervaring is hij de ideale persoon om u en Zaanstad vooruit te helpen.

Roeland Ligtvoet

Roeland

Duo-raadslid

Roeland, is sinds Mei 2023 Fractielid van- en sinds November 2023 Duo-raadslid voor Democratisch Zaanstad. Hij is geboren, getogen, en woonachtig in de Zaanstreek, daarmee een echte Zaankanter in hart en nieren. Van zijn professionele hobby heeft hij zijn werk kunnen maken en is hij sinds Augustus 2007 werkzaam in de IT. Politiek heeft hem altijd geïnteresseerd en geëngageerd, en wil hij zich specifiek lokaal inzetten voor de stad om deze aantrekkelijker te maken voor de inwoners, ondernemers, en andere belanghebbenden. Zijn focus ligt o.a. op de portefeuilles: Bestuur, Communicatie, Financiën, IT, Maak.Oost, Mobiliteit, en Welzijn.

John Steygeman

John

Fractieassistent

John, geboren in 1959 in Wellington (Nieuw-Zeeland). Vrijwilliger-ervaringsdeskundige bij diverse zorg-verlenende instanties. Politiek bevlogen en resultaat gericht, altijd oprecht, betrouwbaar en loyaal. Oog voor detail en nauwkeurigheid.

Stella Schoen

Stella

Fractieassistent

Stella, 55 jaar en een 100% Zaanse. Mijn achtergrond in de wet- en regelgeving aangaande voeding en Arbo is een goede bodem voor de kwesties die dagelijks voorbijkomen bij Democratisch Zaanstad. Nadat ik enige tijd achter de schermen kennis heb kunnen opdoen, nu als fractie-assistent aan de slag. Wat mij vooral aanspreekt in mijn partijgenoten is de energie en bereidheid om mensen daadwerkelijk te helpen.

DZ

Dustin Benjamins is ons nieuwe Duo-Raadslid

Welkom in ons team!

Gepubliceerd

op

Dustin Benjamins

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 25 april 2024 is Dustin Benjamins door Burgemeester Hamming beëdigd als Duo-Raadslid voor Democratische Zaanstad.

Verder lezen

DZ

Maikel Kat ons nieuw raadslid stelt zich voor

Terug in de Raad voor Democratisch Zaanstad. DZ staat voor daadkracht, inhoud en verandering dicht bij de inwoners.

Gepubliceerd

op

Beste mensen, na zes jaar ben ik weer terug in de Raad voor Democratisch Zaanstad.
Democratisch Zaanstad staat voor daadkracht, inhoud en verandering dicht bij de inwoners.
Ooit opgericht door Aart Molenaar met een referendum om een nieuwe gevangenis tegen te houden.

De wereld is in zes jaar tijd best veranderd, maar de gemeente Zaanstad nog niet heel veel.
Er zijn nog steeds heel veel inwoners die tegen problemen oplopen in deze gemeente.
Ik vind het een eer om weer als raadslid voor de inwoners van Zaanstad aan de slag te kunnen.
Met veel energie en wat Zaanse humor zal ik jullie meenemen in de politieke wereld.
Ik zal goed naar jullie luisteren en vooral daar ook echt wat mee doen. Echte invloed voor inwoners is belangrijk.

Video introductie maikel kat

Openheid en transparantie staan bij mij geheel voorop. Ik zal zoveel mogelijk (live)video’ s en informatie delen zodat jullie kunnen zien hoe het er in de lokale politiek echt aan toe gaat.
Soms zal dat niet altijd vanzelf gaan in de huidige politieke werkelijkheid.

Op verschillende onderwerpen kunnen we Zaanstad mooier maken. Van veiligheid en migratie tot financiën, werk en armoede naar de openbare ruimte.
Tot snel ergens in Zaanstad en spreek mij vooral aan of stuur een bericht als je ergens mee zit.

Groet, Maikel

Verder lezen

DZ

Roeland Ligtvoet is ons nieuwe Duo-Raadslid.

Welkom in ons team!

Gepubliceerd

op

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 30 november j.l. is Roeland Ligtvoet door Burgemeester Hamming beëdigd als Duo-Raadslid voor Democratische Zaanstad.

Verder lezen

MEEST GELEZEN