Fractie/Bestuur

De fractie van Democratisch Zaanstad gaat dankzij u, de kiezer in de periode 2018-2022 met dezelfde gezichten verder, als waar wij de periode 2014-2018 zijn geëindigd. Wel heeft er een soort van stoelendans plaatsgevonden, maar met veel enthousiasme en daadkracht gaan wij voor u verder waar wij gebleven waren. De fractie van DZ ziet er nu als volgt uit:

Fractievoorzitter:

Juliëtte Esmée Rot, geboren en getogen in het altijd tegendraadse Zaanstad, hetgeen dus ook in mijn bloed zit. Sinds 2003 ben ik actief voor Democratisch Zaanstad, eerst 11 jaar als duo-raadslid en sinds 2014 als gemeenteraadslid. Mijn portefeuille richt zich voornamelijk op ruimtelijke ordening, financiën, veiligheid en handhaving en juridische zaken. Omdat rechtvaardigheid een sterke drijfveer van mij is, ben ik bij Democratisch Zaanstad uitstekend op mijn plek. Democratie is tenslotte ook bescherming van de minderheid. Naast mijn politieke werk, ben ik consultant bij ‘De Frisse School’ en volg ik sinds september 2017 een studie rechten.

Raadslid:

Jos Kerkhoven, 65 jaar, twee kinderen en woon nu bijna 14 jaar in Zaanstad. Eerst 12 jaar in het pittoreske Westknollendam en nu in Wormerveer. Vanaf april 2014 tot september 2016 was ik duo-raadslid en sinds september 2016 raadslid. Mijn portefeuille richt zich  op Strategische ontwikkeling/beleidscoördinatie,Onderzoek en statistiek, Externe betrekkingen, Milieu en duurzaamheid, Havens en vaarwegen, Economie en maatschappelijke voorzieningen,Monumenten en Erfgoed,Toerisme, Evenementen en Streekmarketing,Openbare ruimte en Sport. Naast mijn loopbaan in het bedrijfsleven, waarin ik tot 2010 werkzaam ben geweest in de logistiek als directeur bij Bausch & Lomb, heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan. Als voormalig topsporter en later, trainer/coach bracht mij over de hele wereld tijdens Olympische spelen, Wereld en Europese kampioenschappen . Momenteel ben ik zelfstandig consultant.

Raadslid:

Hein Heijnen, 36 jaar en een geboren Zaankanter. Sinds mijn oprichting in 1981 woonachtig in Wormerveer, je kan dus wel zeggen dat ik een echte gladoor ben. Na mijn studie Civiele Techniek aan de HTS Alkmaar en kort in de bouw te hebben gewerkt ben ik gaan doen waar mijn hart ligt. Ik ben ruim 12,5 jaar werkzaam in de Horeca, eerst 10 jaar als bedrijfsleider bij een grand café in Wormerveer en sinds 2,5 jaar als floormanager bij een grand café in Heemskerk. Sinds 2014 tot heden ben ik politiek betrokken als duo-raadslid bij Democratisch Zaanstad, ik ben portefeuillehouder op het gehele sociale domein.

Duoraadslid:

Peter Kranenburg, mijn werkzame leven heeft zich altijd afgespeeld in de logistiek. In deze wereld heb ik meerdere functies bekleed, van chauffeur tot operationeel planner en sinds tien jaar als Accountmanager bij PostNL. Aangezien ik slecht tegen bureaucratie en onrecht kan en graag mij graag daartegen uitspreek, duurde het niet lang voordat ik enthousiast en strijdlustig werd om meer te doen. De inwoners van Zaanstad verdienen politici die er voor hen zijn, in plaats voor eigen gewin. Vanaf mei 2020 zet ik mij daarom als duoraadslid hiervoor in, voornamelijk binnen de portefeuilles Openbare Orde en Veiligheid en Ruimtelijke Ordening.

Duoraadslid:

Peter Klos, bouwjaar 1978, geboren in Zaandam en al mijn hele leven woonachtig in de Zaanstreek. Tijdens mijn studie Politicologie ben ik als badmeester de zwembaden ingerold, na een groot deel van mijn jeugd lid te zijn geweest van de plaatselijke reddingsbrigade. Na mijn studie ben ik als manager en projectmanager in de zwembadbranche werkzaam en heb ik een post-hbo diploma projectmanagement behaald.
Mijn hart ligt bij sport en vooral het verbeteren van de voorzieningen en het aanbod voor de sporters. De uitdaging is met beperkte middelen een topprestatie te leveren en sport voor iedereen toegankelijk te maken. Naast mijn baan ben ik vennoot in een onderneming. Mijn overtuiging is dat ‘de overheid’ ondernemers vooral niet teveel in de weg moet lopen, maar ze helpen de motor te zijn van de samenleving. DZ zit mij als gegoten: sterk op de inhoud, gericht op het doel en los van het korset van landelijke partijen. Al met al: genoeg werk aan de winkel in onze mooie Zaanstreek!

Fractieassistent:

John Steygeman, geboren in 1959 in Wellington (Nieuw-Zeeland). Vrijwilliger-ervaringsdeskundige bij diverse zorg-verlenende instanties. Politiek bevlogen en resultaat gericht, altijd oprecht, betrouwbaar en loyaal. Oog voor detail en nauwkeurigheid.