Democratisch Zaanstad – Verandering door Daadkracht!

Fractie/Bestuur

De fractie van Democratisch Zaanstad gaat dankzij u, de kiezer in de periode 2018-2022 met dezelfde gezichten verder, als waar wij de periode 2014-2018 zijn geëindigd. Wel heeft er een soort van stoelendans plaatsgevonden, maar met veel enthousiasme en daadkracht gaan wij voor u verder waar wij gebleven waren. De fractie van DZ ziet er nu als volgt uit:

Fractievoorzitter:

Juliëtte Esmée Rot, geboren en getogen in het altijd tegendraadse Zaanstad, hetgeen dus ook in mijn bloed zit. Sinds 2003 ben ik actief voor Democratisch Zaanstad, eerst 11 jaar als duo-raadslid en sinds 2014 als gemeenteraadslid. Mijn portefeuille richt zich voornamelijk op ruimtelijke ordening, financiën, veiligheid en handhaving en juridische zaken. Omdat rechtvaardigheid een sterke drijfveer van mij is, ben ik bij Democratisch Zaanstad uitstekend op mijn plek. Democratie is tenslotte ook bescherming van de minderheid. Naast mijn politieke werk, ben ik consultant bij ‘De Frisse School’ en volg ik sinds september 2017 een studie rechten.

Raadslid:

Jos Kerkhoven, 65 jaar, twee kinderen en woon nu bijna 14 jaar in Zaanstad. Eerst 12 jaar in het pittoreske Westknollendam en nu in Wormerveer. Vanaf april 2014 tot september 2016 was ik duo-raadslid en sinds september 2016 raadslid. Mijn portefeuille richt zich  op Strategische ontwikkeling/beleidscoördinatie,Onderzoek en statistiek, Externe betrekkingen, Milieu en duurzaamheid, Havens en vaarwegen, Economie en maatschappelijke voorzieningen,Monumenten en Erfgoed,Toerisme, Evenementen en Streekmarketing,Openbare ruimte en Sport. Naast mijn loopbaan in het bedrijfsleven, waarin ik tot 2010 werkzaam ben geweest in de logistiek als directeur bij Bausch & Lomb, heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan. Als voormalig topsporter en later, trainer/coach bracht mij over de hele wereld tijdens Olympische spelen, Wereld en Europese kampioenschappen . Momenteel ben ik zelfstandig consultant.

Raadslid:

Hein Heijnen, 36 jaar en een geboren Zaankanter. Sinds mijn oprichting in 1981 woonachtig in Wormerveer, je kan dus wel zeggen dat ik een echte gladoor ben. Na mijn studie Civiele Techniek aan de HTS Alkmaar en kort in de bouw te hebben gewerkt ben ik gaan doen waar mijn hart ligt. Ik ben ruim 12,5 jaar werkzaam in de Horeca, eerst 10 jaar als bedrijfsleider bij een grand café in Wormerveer en sinds 2,5 jaar als floormanager bij een grand café in Heemskerk. Sinds 2014 tot heden ben ik politiek betrokken als duo-raadslid bij Democratisch Zaanstad, ik ben portefeuillehouder op het gehele sociale domein.

Duoraadslid:

Henk Terol, woonachtig in Zaandam en ben ondernemer met veel ervaringen in het zoeken van “out of the box” oplossingen. Werkzaam als eigenaar van een consultancybureau in marketing, in communicatie en sales, en daardoor resultaatgericht. Resultaat dat altijd, in samenwerking met betrokkenen, door strakke controle op uitgaven en zoveel mogelijk binnen de budgettering moet blijven. In het huidige college is dat een mislukte missie. Overschrijding is bijna vanzelfsprekend. Mijn drijfveer om in de Zaanse lokale politiek een bijdrage te leveren is veroorzaakt door de vele onduidelijke en geheimen besluiten die in de Zaanstreek plaatsvinden. De bestaande kartel(college)partijen hebben een soort cordon sanitair richting de lokale partijen opgezet. Dit beleid, wat uitsluiting van de oppositie inhoudt, werkt niet positief voor de inwoners. Dit beleid is contra productief. Op geen enkele manier kunnen de inwoners participeren.

Duoraadslid:

Peter Kranenburg, mijn werkzame leven heeft zich altijd afgespeeld in de logistiek. In deze wereld heb ik meerdere functies bekleed, van chauffeur tot operationeel planner en sinds tien jaar als Accountmanager bij PostNL. Aangezien ik slecht tegen bureaucratie en onrecht kan en graag mij graag daartegen uitspreek, duurde het niet lang voordat ik enthousiast en strijdlustig werd om meer te doen. De inwoners van Zaanstad verdienen politici die er voor hen zijn, in plaats voor eigen gewin. Vanaf mei 2020 zet ik mij daarom als duoraadslid hiervoor in, voornamelijk binnen de portefeuilles Openbare Orde en Veiligheid en Ruimtelijke Ordening.

Fractieassistent:

Kevin van Amesfoort, 41 jaar, getrouwd en twee kinderen. Ik ben geboren in Amsterdam en 30 jaar geleden in Zaandam komen wonen. Na mijn studies procestechniek en logistiek management heb ik bij verschillende Zaanse bedrijven gewerkt. Ik ben nu teamleider op een IT afdeling. Mijn taken zijn het beheren van systeemtoegang, functiescheiding, informatiebeveiliging en het testen en controleren van processen ten behoeve van global controllers en accountants. Ik heb de laatste jaren de realisatie van Inverdan mogen meemaken aan de oost kant van Zaandam, dit heeft Zaandam op de kaart gezet en nu is het tijd om deze lijn goed door te zetten. Dat betekent dat de vernieuwing zich als een olievlek moet uitbreiden naar de omliggende wijken en vervolgens dorpen. Ik geloof dat er voor elk besluit dat door de gemeente wordt genomen een wijkplan moet worden toegevoegd voor de periode van 3-5 jaar. Hierin wordt dan niet alleen naar bijvoorbeeld een nieuw gebouw, park of school gekeken maar naar de complete straat en wijk zodat het geheel en de buurt er optimaal van profiteren en er een breed draagvlak wordt gecreëerd.

Fractieassistent:

John Steygeman, geboren in 1959 in Wellington (Nieuw-Zeeland). Vrijwilliger-ervaringsdeskundige bij diverse zorg-verlenende instanties. Politiek bevlogen en resultaat gericht, altijd oprecht, betrouwbaar en loyaal. Oog voor detail en nauwkeurigheid.