Maak verbinding op social met ons:
Ondermijning in Zaanstad
WOZ-waardebepaling Zaanstad
Bezwaar maken WOZ
Zero-emissie Marktkoopman
Watererfgoed Zaanstad
Windmolens Zaanstad
Fietsbeleid Zaanstad
Lastige Inwoners
Zichtbaar, Verbindend, Dienstbaar

• Zichtbaar

• Verbindend

• Dienstbaar

Ondermijning Hemkade

Onveilige brug met gemeenschapsgelden hersteld?

Ondermijning is een probleem en moet in Zaanstad worden aangepakt

wel/niet in beroep tegen uitspraak rechter om WOZ-waardebepaling

B&W heeft geen oordeel over het vonnis van de rechter.

Terugdringen woonlasten door bestendig beleid in plaats van prestigeprojecten

Zaans, Onafhankelijk, Daadkrachtig

• Zaans

• Onafhankelijk

• Daadkrachtig

Bezwaar maken tegen WOZ heeft zin!

Circa 30 procent van bezwaren tegen WOZ-waarde, leiden tot verlaging.

Geen automatische verhoging van de gemeentelijke lasten voor inwoners, bedrijven en verenigingen.

Ze eisen iets wat niet kan

Logistiek lijkt het onmogelijk om in een elektrische bestelbus te investeren.

Effectieve en efficiënte duurzaamheidsmaatregelen
21 Jaar Verandering Door Daadkracht

JAAR

Verandering Door Daadkracht

Vooruitgang, Verbinding, Veerkracht

• Vooruitgang

• Verbinding

• Veerkracht

Watererfgoed moet een rode draad zijn in Zaanstad

biedt wellicht mogelijkheden om de ruimtelijke én functionele omgeving van molens te beschermen

Onvoldoende windvang beïnvloed het functioneren én de onderhoudskosten van de molen

Integriteit Burgemeester

Burgemeester informeert raad niet conform de feitelijke gang van zaken.

Ondermijnend handelen is een probleem en moet ook in Zaanstad aangepakt worden

Vooruitgang, Verbinding, Veerkracht

• Durf

• Daadkracht

• Doelgericht

Zaanstad maakt werk fietsnota DZ

Mede dankzij de inzet van DZ komt er een verkeersalternatief voor Assendelft!

Beter wegdek, gescheiden fietspaden, betere oversteekplaatsen en betere en veiligere stallingsmogelijkheden.

Zaanstad negeert lastige inwoners

Storend dat Zaanstad besluit communicatie met inwoners te beëindigen

Burgers hebben recht op communicatie met de overheid

Peperstraat Zaandam Peperstraat Zaandam

Grondbeleid

Onderhandse verkoop van grond aan de Peperstraat staat ter discussie

Volgens DZ heeft Zaanstad nu een probleem bij de Peperstraat omdat daar wel onderhands is verkocht zonder dat duidelijk werd gemaakt waarom.

Gepubliceerd

op

Het is een complexe zaak met arresten van de Hoge Raad, mogelijke nietigverklaringen van koopovereenkomsten, kort gedingen en niet minder dan elf vragen van DZ’s fractievoorzitter Juliëtte Rot.

Waar het op neer komt dat Rot de onderhandse verkoop van grond aan de Peperstraat aan Opportunity Vastgoed ter discussie stelt.

In feite is onderhandse verkoop niet toegestaan. Grond (onroerend goed) moet door de gemeente openbaar worden verkocht zodat iedereen mee kan bieden. Alleen als er op goede (en openbaar gemaakte gronden) kan worden aangetoond dat er maar één serieuze partij is, kan de gemeente daarvan afwijken.

Dit is niet alleen recent door de rechtbank bevestigd maar ook werd duidelijk dat verkopen die niet aan deze voorwaarden voldeden nietig waren. Dat was geen nieuw beleid, maar het ‘gelijkheidsbeginsel’ waar gemeenten zich altijd aan moeten houden. 

Volgens DZ heeft Zaanstad nu een probleem bij de Peperstraat omdat daar wel onderhands is verkocht zonder dat duidelijk werd gemaakt waarom. 

Zaanstad heeft op eerdere vragen van DZ over de zaak gezegd dat ze de verkoop aan Opportunity wel openbaar hebben gemaakt (september 2022) en dat daartegen geen bezwaar is gemaakt.

Objectieve criteria

Juliëtte Rot schrijft – en daar heeft ze een punt – dat die aankondiging geen openbare verkoop is en dat ook niet duidelijk is gemaakt waarom er in dit geval maar één koper was geselecteerd (“motiveren aan de hand van welke criteria deze gegadigde kwalificeert als enige serieuze gegadigde.”)

Rot vraagt onder meer: “Op basis van welke objectieve, toetsbare en redelijke criteria heeft uw college Opportunity Vastgoed B.V. geselecteerd als koper?”

Waarom eind 2022 stukjes Peperstraat aan Opportuny zijn verkocht, is overigens wel duidelijk. De ontwikkelaar had al het grootste deel van de panden in handen. Bovendien had ex-Inverdan-supervisor Sjoerd Soeters al een compleet plan getekend, ook voor de stukjes die Opportunity nog niet in bezit had. Maar zijn dat “objectieve, toetsbare en redelijke criteria”?

Bron De Orkaan

0 Score (0 stemmen)
Waardering artikel
Reacties: Geef een reactie:
Sorteer op:

Laat als eerste een reactie achter.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Laat meer zien ...
{{ pageNumber+1 }}
Geef een reactie:

Grondbeleid

Ikea kavel Zaanstad, DZ stemt tegen aankoop!

Prijs Ikea-kavel geheim, maar een koopje, van € 13,5 miljoen inmiddels openbaar, lijkt het niet en dit is niet in het voordeel van de Zaanse belastingbetaler uitgevallen.

Gepubliceerd

op

Ikea Zaandam

Met uitzondering van de PVV en Democratisch Zaanstad is de gemeenteraad gisteren akkoord gegaan met de aankoop van de Ikea kavel door de gemeente. Hoeveel geld Zaanstad daarvoor op tafel legt is geheim, maar een koopje lijkt het niet te zijn. Inmiddels openbaar laat de Orkaan weten dat de gemeente € 13,5 miljoen (incl. btw) gaat neerleggen.

Peter van Haasen sprak van ‘een astronomisch bedrag’, maar de PVV-fractievoorzitter schuwt grote woorden doorgaans niet en in hoeverre het hier inderdaad om een ‘extreem’ dure aankoop gaat is dus lastig in te schatten. Uit zijn opmerkingen bleek wel dat er tijdelijke woningen gaan komen op Zuiderhout. Uit hetzelfde bericht van de Orkaan kan opgemaakt worden dat het om 400 tijdelijke container-woningen gaat, maar zeker is dat niet.

Volgens Van Haasens collega Juliëtte Rot van DZ is het college er niet in geslaagd om voor haar plannen met het terrein een sluitende business case in elkaar te sleutelen en daarom stemde haar partij tegen de aankoop. De onderhandelingen van de gemeente met de Zweedse meubelgigant zijn volgens haar ‘niet in het voordeel van de Zaanse belastingbetaler uitgevallen’.

Bron: Zaanstad.nieuws.nl

5 Score (2 stemmen)
Waardering artikel
Reacties: Geef een reactie:
Sorteer op:

Laat als eerste een reactie achter.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Laat meer zien ...
{{ pageNumber+1 }}
Geef een reactie:

Verder lezen

Grondbeleid

Gemeente wil Zaanderhorn status openbare weg ontnemen. Weg is route naar huis en praktijkruimte familie Groen-Gilazova.

Tweede uitstel brief ontvangen! Het college heeft erg veel moeite met de beantwoording van vragen hierover.

Gepubliceerd

op

Op 22 maart 2023 hebben wij hierover vragen gesteld aan het college van B&W. Klaarblijkelijk heeft het college erg veel moeite met de beantwoording van deze vragen over de Hemkade. Inmiddels is er een tweede uitstel brief ontvangen voor de beantwoording!


Lees meer over de #Hemkade

0 Score (0 stemmen)
Waardering artikel
Reacties: Geef een reactie:
Sorteer op:

Laat als eerste een reactie achter.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Laat meer zien ...
{{ pageNumber+1 }}
Geef een reactie:

Verder lezen

Grondbeleid

Gemeente stopt direct met verklaring bij offerte en afkoop erfpacht

Toesturen van de verklaring met de vraag deze te ondertekenen leidde tot vragen en onrust bij erfpachters voor ontnemen mogelijkheid verhalen schade.

Gepubliceerd

op

Gemeente stopt direct met verklaring bij offerte en afkoop erfpacht

Erfpachters in Zaanstad die een offerte voor de afkoop van erfpacht (omzetting) daarvan aanvroegen bij de gemeente om zo op de hoogte te blijven van de actuele koopsom kregen daarbij gelijk ook een ‘verklaring omzetting erfpacht naar vol eigendom’ toegestuurd door de gemeente. 

Ontnemen mogelijkheid verhalen schade

Door deze verklaring te ondertekenen gaf de erfpachter aan dat hij of zij op de hoogte was van de eerdere vonnissen over de erfpacht in Zaanstad en geen rechten meer kon ontlenen aan de uitkomst van nog lopende zaken. Dit gebaseerd op de nog lopende zaak met de Belangenvereniging Erfpacht Zaanstad (BEZ).

Direct stoppen met de verklaring

DZ wilde weten waarom en heeft daarover de volgende vragen gesteld. De gemeente heeft op 3 maart 2023 geantwoord dat zij per direct zal stoppen met het toesturen van een verklaring. In het vervolg zal de gemeente alleen informatie delen met erfpachters over de lopende procedures, zonder een gevraagde retour zending van een verklaring.

Vragen en antwoorden

De gemeente heeft de vragen van DZ als volgt beantwoord:

Vraag 1: vanaf welke datum zijn deze verklaringen aan aanvragers van offertes, voor het omzetten van erfpacht naar vol eigendom, verzonden?

Antwoord: na het vonnis van de rechtbank in eerste aanleg, 28 november 2018, is de gemeente vanaf april 2019 begonnen met het verzenden van de verklaring, als bijlage bij de door erfpachter aangevraagde offerte voor omzetting.
 
Vraag 2: is hiervoor een bestuurlijke opdracht gegeven? Graag onderbouwen.

Antwoord: hiervoor is geen bestuurlijke opdracht gegeven. Bij het besluit om in hoger beroep te gaan, is in het bestuurlijk behandelvoorstel opgenomen dat wij de erfpachters zouden informeren over de voortgang van de lopende procedures.
 
Vraag 3: kunt u ons voorzien van een voorbeeldbrief die aanvragers, van voornoemde offerte, ontvangen?

Antwoord: de gevraagde voorbeeldbrief treft u als bijlage aan.
 
Vraag 4: kunt u ons voorzien van de juridische onderbouwing, op basis waarvan de gemeente deze verklaring meent te kunnen toezenden, bij het aanvragen van voornoemde offerte?

Antwoord: de bedoeling van de verklaring is erfpachters die geïnteresseerd zijn in omzetting, te informeren over de voortgang van de lopende procedures. Dit in verband met de zorgvuldigheid die de gemeente als bestuursorgaan dient te betrachten. Het zou echter kunnen zijn dat de juridische positie van de erfpachter door de omzetting wijzigt. Of dat zo is, en wat de eventuele gevolgen daarvan zouden zijn, kan de gemeente niet overzien. Mede daarom meent de gemeente dat geïnteresseerde erfpachters geïnformeerd moeten worden, hetgeen erfpachters desgewenst de gelegenheid geeft zich te laten adviseren.
 
Vraag 5: kan de gemeente per direct stoppen met het versturen van deze ongevraagde verklaring en gaat zij dit ook doen in het kader van het voorkomen van onrust onder belanghebbenden en het inperken van hun mogelijkheden op het verhalen van opgelopen schade?

Antwoord: nu wij merken dat het toesturen van de verklaring met het verzoek deze te ondertekenen leidt tot vragen en onrust bij erfpachters, zullen wij geen verklaring meer toesturen. Wij zullen in verband met onze als bestuursorgaan te betrachten zorgvuldigheid ervoor blijven waken dat erfpachters die een offerte aanvragen op een goede wijze worden geïnformeerd over de voortgang van de lopende procedures. We zullen de informatie dan ook op een andere wijze verstrekken, zonder gevraagde retour zending van een verklaring.

5 Score (1 stem)
Waardering artikel
Reacties: Geef een reactie:
Sorteer op:

Laat als eerste een reactie achter.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Laat meer zien ...
{{ pageNumber+1 }}
Geef een reactie:

Verder lezen

MEEST GELEZEN