Volg ons

Nieuws

De Orkaan: Juliëtte Rot: DZ ‘zonder enige onderbouwing’ buiten spel bij formatie 

DZ is ‘afgevallen‘ bij het formatieproces in Zaanstad. Ten onrechte volgens DZ-lijsttrekker en fractievoorzitter Juliëtte Rot.

Gepubliceerd

op

DZ is ‘afgevallen‘ bij het formatieproces in Zaanstad. Ten onrechte volgens DZ-lijsttrekker en fractievoorzitter Juliëtte Rot.

Volgens Rot leek het erop dat het meteen over personen ging (“Wie van jullie wordt er wethouder?”) en niet over de inhoud. Volgens DZ is er “zonder enige onderbouwing” besloten dat partijen wel of niet deelnemen aan vervolggesprekken.

Hieronder de open brief die zij stuurde aan informateur naar aanleiding van het ‘afscheid’ van Democratisch Zaanstad.

Nieuws

Kiezersbedrog

#hetpluchezitlekker

Gepubliceerd

op

De Partij voor Ouderen en Veiligheid (POV) stemde gisteren voor de voorrang van statushouders op de woningmarkt. De POV wordt steeds meer ongeloofwaardig: in hun verkiezingsprogramma staat dat zij tegen het verlenen van voorrang stemmen

Wij noemen dit ordinair kiezersbedrog!

Lees verder

DZ

Juliëtte Rot spreekt de algemene beschouwingen uit namens Democratisch Zaanstad over begroting 2023-2026

Gepubliceerd

op

Lees verder

Maatschappelijke ontwikkeling

Lichtpuntjes voor (o.a.) de sport in donkere tijden!

Een lichtpuntje voor sport: uitvoering moties DZ leiden tot een noodfonds en beperken tariefstijging 2023!

Gepubliceerd

op

Door

Al eerder hebben wij onze zorgen geuit over de stijgende energiekosten voor verenigingen en gepleit voor een beperking voor de tariefsverhoging in 2023. Hiervoor hebben wij twee moties ingediend en met succes!

Noodfonds voor sport

In het Zaans beraad van 29 september jl. maakte wethoudster Onclin bekend dat het college n.a.v. veel vragen en onze moties voor 2022 en 2023, 1 miljoen euro ter beschikking gaat stellen (in totaal 2 miljoen) voor kwetsbare inwoners, maatschappelijke, culturele en sportinstellingen en kleine ondernemers. Hiermee wil het college de periode overbruggen tot de ondersteuning van het rijk over de brug komt, precies zoals wij voor ogen hadden in onze motie. Wij zijn dan ook blij en dankbaar dat het college het initiatief heeft opgepakt. Omdat de bedragen naar verwachting niet afdoende zullen zijn, gaat het college in gesprek met de rijksoverheid voor meer gelden.

Tarieven sportverenigingen stijgen beperkt in 2023

Later in de vergadering gaf wethouder Slegers antwoord op onze vraag, conform de ingediende motie, om de tarieven voor de sportverenigingen met maximaal 2,5% te laten verhogen, inclusief de huurders van het sportbedrijf. Ook hier is gehoor aan gegeven en de tarieven zullen met 2,3% stijgen. Om het financiële gat te compenseren die dit veroorzaakt, stijgen andere tarieven van het sportbedrijf wel, maar niet exorbitant.

Conclusie

Met het uitvoeren van hetgeen de moties voor ogen had, zal sport toegankelijk blijven voor al onze mede inwoners en is er vangnet voor verenigingen in nood. Dat is, naar onze bescheiden mening, een lichtpuntje in deze donkere tijd!

Lees verder

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws. Schrijf in, beheer je abonnement en kies zelf wat voor jou het beste werkt. Jij bepaalt.

We sturen geen spam! Lees ons privacybeleid voor informatie.

Trending