Juliëtte Rot wederom verkozen als lijsttrekker Democratisch Zaanstad


Deze week heeft Democratisch Zaanstad (DZ) de nodige knopen doorgehakt in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar.
Voor de tweede achtereenvolgende keer is Juliëtte Rot gekozen als lijsttrekker.

Daarnaast is Edward Tanasale benoemd als fractie assistent en is de kiescommissie samengesteld. Het enige wat de partij nu nog rest qua bemensing is het vaststellen van de kieslijst.


Juliëtte Rot zit al sinds 2003 in de Zaanse politiek, waarvan de laatste 5 jaar als fractievoorzitter. DZ kiest met Rot voor ruime politieke ervaring, enorme dossierkennis en een vechtershart voor de belangen van de Zaankanters. Edward Tanasale is sinds 2020 aan DZ verbonden en is gezien zijn brede kennis en vaardigheden een welkome aanvulling op de fractie.


Tenslotte is de kiescommissie samengesteld. Deze commissie zal de kieslijst samenstellen en bestaat uit bestuursvoorzitter Juroen Koene, fractievoorzitter Juliëtte Rot en onafhankelijk lid ondernemer Sebastiaan Neele.


Op 31 augustus start de kandidaatstelling voor raadsleden en deze loopt tot en met 30 september. Indien er nog inwoners zijn die interesse hebben om op de kieslijst te komen kunnen contact opnemen via info@democratischzaanstad.nl


Na het vaststellen van de kieslijst is DZ qua bemensing voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, waarvan de belangen groter zijn dan ooit