Volg ons

🔴 GR2022

Juliëtte Rot wederom verkozen als lijsttrekker Democratisch Zaanstad

Voor de tweede achtereenvolgende keer is Juliëtte Rot gekozen als lijsttrekker.

Gepubliceerd

op


Deze week heeft Democratisch Zaanstad (DZ) de nodige knopen doorgehakt in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar.
Voor de tweede achtereenvolgende keer is Juliëtte Rot gekozen als lijsttrekker.

Daarnaast is Edward Tanasale benoemd als fractie assistent en is de kiescommissie samengesteld. Het enige wat de partij nu nog rest qua bemensing is het vaststellen van de kieslijst.


Juliëtte Rot zit al sinds 2003 in de Zaanse politiek, waarvan de laatste 5 jaar als fractievoorzitter. DZ kiest met Rot voor ruime politieke ervaring, enorme dossierkennis en een vechtershart voor de belangen van de Zaankanters. Edward Tanasale is sinds 2020 aan DZ verbonden en is gezien zijn brede kennis en vaardigheden een welkome aanvulling op de fractie.


Tenslotte is de kiescommissie samengesteld. Deze commissie zal de kieslijst samenstellen en bestaat uit bestuursvoorzitter Juroen Koene, fractievoorzitter Juliëtte Rot en onafhankelijk lid ondernemer Sebastiaan Neele.


Op 31 augustus start de kandidaatstelling voor raadsleden en deze loopt tot en met 30 september. Indien er nog inwoners zijn die interesse hebben om op de kieslijst te komen kunnen contact opnemen via info@democratischzaanstad.nl


Na het vaststellen van de kieslijst is DZ qua bemensing voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, waarvan de belangen groter zijn dan ooit

⚪️ DZ

#FORMATIEINSPIRATIE

Inwoners en ondernemers, laat weten welke vragen/zorgen/tips en ideeën u heeft als u denkt aan een nieuw college.

Gepubliceerd

op

#formatieinspiratie

Democratisch Zaanstad wil graag de formatie inspireren en introduceert de tag #formatieinspiratie We horen graag van iedereen wat we mee moeten nemen in de gesprekken tijdens de vorming(formatie) van een nieuw college. We hopen dat deze flyer met oproep breed verspreid kan worden! Hoort zegt het voort!

De flyer downloaden: Kies groot weergeven en vervolgens downloaden

Verder lezen

⚪️ Standpunten

Duidingsdebat GR2022

Dankzij uw stem is DZ één van de winnaars, we groeien 1 zetel. Vol enthousiasme gaan we aan de slag.

Gepubliceerd

op

Duidingsdebat Zaanstad

Dinsdagavond vond het duidingsdebat plaats over de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. Hierbij geven de politieke partijen aan welke paden tot een nieuw te vormen bestuur bewandeld kunnen worden, oftewel de formatie.

Dankzij uw stem is Democratisch Zaanstad één van de winnaars, we groeien 1 zetel. Vol enthousiasme gaan we aan de slag.

Juliette Rot bracht #formatieinspiratie met meteen mooie concrete voorstellen, immers: verandering door daadkracht.

  • Participatie moet veel beter: Betrek inwoners en ondernemers bij het vormen van een nieuw bestuur. Richt daarbij de dorps- en wijkraden opnieuw in met bijbehorend budget.
  • Leg ambities met de hele raad vast om de bestuurscultuur te veranderen.
  • Zoek nieuwe vormen van besturen, om uit de vaak krampachtige coalitie-oppositie te komen. Denk hierbij aan een raadsbreed akkoord.
  • De onderhandelingen mogen een openbaar proces zijn, voor iedereen te volgen.

    (zie ook video hierboven)

Democratisch Zaanstad is klaar om te besturen!

Verder lezen

Mensen met een verhaal

Mensen met een verhaal

Bekijk en hoor het van inwoners zelf.

Gepubliceerd

op

In mensen met een verhaal vertellen inwoners van Zaanstad hun ervaringen met Democratisch Zaanstad voor de camera. U hoort het van henzelf.

Bekijk nog meer andere verhalen !

Verder lezen

Trending