Maak verbinding op social met ons:
Watererfgoed Zaanstad
Lastige Inwoners
Windmolens Zaanstad
Misdaad in Zaanstad
Fietsbeleid Zaanstad
Snelvaren Zaanstad
Polder Westzaan
Busbrug De Binding
EBS Bus Zaanstad
Zichtbaar, Verbindend, Dienstbaar

• Zichtbaar

• Verbindend

• Dienstbaar

Zomerreces: van
19 juli t/m 1 september
geen raadsvergaderingen
Watererfgoed moet een rode draad zijn in Zaanstad

biedt wellicht mogelijkheden om de ruimtelijke én functionele omgeving van molens te beschermen

Onvoldoende windvang beïnvloed het functioneren én de onderhoudskosten van de molen

Zaanstad negeert lastige inwoners

Storend dat Zaanstad besluit communicatie met inwoners te beëindigen

Burgers hebben recht op communicatie met de overheid

Zaans, Onafhankelijk, Daadkrachtig

• Zaans

• Onafhankelijk

• Daadkrachtig

Zomerreces: van
19 juli t/m 1 september
geen raadsvergaderingen
Integriteit Burgemeester

Burgemeester informeert raad niet conform de feitelijke gang van zaken.

Ondermijnend handelen is een probleem en moet ook in Zaanstad aangepakt worden

Camera's Zaanbrug

Is er een concrete aanleiding is geweest om in te grijpen

Signalen onderzoeken van binnen en buiten de organisatie

21 Jaar Verandering Door Daadkracht

JAAR

Verandering Door Daadkracht

Zomerreces: van
19 juli t/m 1 september
geen raadsvergaderingen
Zaanstad maakt werk fietsnota DZ

Mede dankzij de inzet van DZ komt er een verkeersalternatief voor Assendelft!

Beter wegdek, gescheiden fietspaden, betere oversteekplaatsen en betere en veiligere stallingsmogelijkheden.

Snelvaren Zaanstad

Ongeveer tien jongeren tussen de twaalf en achttien jaar naar bureau Halt gestuurd.

Uitbreiding van bevoegdheden handhaving, zodat zij de politie kunnen versterken
Vooruitgang, Verbinding, Veerkracht

• Vooruitgang

• Verbinding

• Veerkracht

Zomerreces: van
19 juli t/m 1 september
geen raadsvergaderingen
Aan de slag voor Polder Westzaan met 30 projecten

Versterking van de natuur met behoud van agrarische bedrijvigheid

Effectieve en efficiënte duurzaamheidsmaatregelen

De Binding

...tekenen genoeg inwoners de petitie met de wens dat de brug tijdens spitsuren opengaat.

Busbrug 24x7 open!

EBS neemt taken Connextion over

Schandalig slecht begin; meer dan 2500 klachten voor wethouder. EBS moet

35
Dagen
20
Uren
33
Minuten
41
Seconden
tot
na de zomer
ZaanZappen met Johan Philips. Dé scherpe blik op Zaanstad - Verrassend, Kritisch, Onvergetelijk! ZaanZappen met Johan Philips. Dé scherpe blik op Zaanstad - Verrassend, Kritisch, Onvergetelijk!

ZaanZappen met Johan Philips

De Rookmachine van Hamming

Bij een feitenchecker pure sang als Juliëtte Rot moet je wel met driedubbel gecheckte feiten komen en met de waarheid, niets dan de waarheid.

Gepubliceerd

op

Waar rook is, is vuur? Dat is niet altijd zo.

Burgemeester Hamming heeft een tweedehands rookmachientje op de kop getikt en is een beginnend vuurtje gaan veinzen. Minder cryptisch:

Hij heeft aannames en “ van horen zeggen “ als feiten aangenomen en kritisch gemeenteraadslid en fractievoorzitter van DZ tot “niet integer” gebombardeerd. Hij heeft Juliëtte Rot in de rook van zijn machientje gezet.

Wie de Zaanse politiek volgt weet dat DZ een partij is van feitenkennis en als een partij die niet schroomt om het politiek op te nemen voor een enkeling die zich – volgens de feiten terecht – niet juist behandeld voelt door de gemeente Zaanstad. Als de feiten kloppen worden er vragen gesteld aan het college, moties ingediend enz. Altijd alles in de openbaarheid en binnen de gestelde grenzen van integriteit.

De integriteit van Juliëtte Rot staat daarom niet terecht ter discussie. De integriteit van een burgemeester die de gemeentesecretaris opdracht geeft vragen van een gemeenteraadslid niet te beantwoorden wel. 

Dat Juliëtte zelf een integriteitsonderzoek naar haar handelen heeft aangevraagd zal de burgemeester op zijn minst wel even achter de oren hebben doen krabben.  De uitkomst van dit onderzoek zal dan ook concluderen hoe het met de feitenkennis en/of integriteit van de burgemeester gesteld is.

De burgemeester verdraaide, waarschijnlijk pijnlijk bewust van zijn fout, zelf de feiten en schreef in een brief aan de gemeenteraad dat hijzelf een integriteitsonderzoek naar Juliëtte Rot heeft geïnitieerd naar aanleiding van de hem bekende “feiten”.

Hij zette daarmee het vermogen van zijn rookmachine wat hoger. Dat wakkerde bij de DZ fractievoorzitter een storm aan. Hamming krijgt zijn neprook recht in het gezicht teruggeblazen.

Hij heeft de raad verkeerd ingelicht naar aanleiding valse voorwendselen. Bij een feitenchecker pure sang als Juliëtte Rot moet je wel met driedubbel gecheckte feiten komen en met de waarheid, niets dan de waarheid.

Een fijne dag.
Johan

0 Score (0 stemmen)
Waardering artikel
Reacties: Reageer:
Sorteer op:

Laat als eerste een reactie achter.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Laat meer zien ...
{{ pageNumber+1 }}
Reageer:

ZaanZappen met Johan Philips

Geen klimaatburgemeesters nodig, maar gezond werkend innovatief verstand

Gepubliceerd

op

ZaanZappen met Johan Philips. Dé scherpe blik op Zaanstad - Verrassend, Kritisch, Onvergetelijk!

Met deze foto probeert de gemeente Zaanstad inwoners te bewegen zich aan te melden voor de (vrijwillige) functie van klimaatburgemeester. En dat nou net op de dag waarop bekend werd dat het in Nederland juist 2-3 graden kouder kouder zal gaan worden.


“Klimaatburgemeesters kunnen gemeenten helpen bij het stimuleren van anderen om duurzaam te gaan leven.”


Er zijn al vier Zaanse klimaatburgemeesters, maar die hebben klaarblijkelijk nog niet voldoende succes gehad in overtuigen van hun gemeentegenoten dat duurzaam leven helemaal “de bom” is. Dat is ook moeilijk als het stroomnet nu al overbelast wordt door energie terugleverende zonnepanelen op de particuliere Zaanse daken.

Niet overtuigend

Ze hebben de gemeente zelf ook nog niet kunnen overtuigen om in de Zaanse wijken en buurten batterij-stations neer te zetten om daar zonnestroom van die daken aan te laten leveren, zodat elektrische laadpalen mede daardoor gevoed kunnen worden of buurtgenoten zonder panelen daarvan kunnen meeprofiteren. Nee, meer klimaatburgemeesters zijn er nodig.


“Voorbeelden van activiteiten die Klimaatburgemeesters zoal organiseren zijn het opzetten van een kledingkettingruil, het gezamenlijk inkopen van laadpalen, het organiseren van een vegetarische buurtbarbecue of het vergroenen van een straat met geveltuinen.”


Laadpalen die het stroomnet nóg meer overbelasten,  daar kunnen 400 klimaatburgemeesters ieder weldenkend mens niet van overtuigen. Van vegetarische speklapjes en kipspiesjes waarschijnlijk ook niet en nóg meer onverzorgd groen in de Zaanse straten waar bijen en vlinders nog niet dood gevonden willen worden, weinig kans.


“je kunt als Klimaatburgermeester ook je werkgever adviseren over duurzame mobiliteit”

Ja, want elektrische fietsen en/of auto’s van de baas hebben géén last van een overvol electriciteitsnet. Legt de baas zijn bedrijfsdak vol met zonnepanelen, of misschien met horizontale windturbines, dan raakt het net weer overvol, waardoor de energievangers uitgezet moeten worden. De werkgever moet natuurlijk ook terugleveringskosten betalen. Daarvan worden dan voor iedere duurzaam denkende burger en ondernemer de tarieven al snel flink verhoogd en geen klimaatburgemeester die dáár iets aan doet.

Boom op foto gaat niet verdorren

In Nederland denkt men dat wij met ons postzegellandje de opwarming van de aarde tegen kunnen gaan, zodat de zeestroming die Europa van warmte voorziet niet verdwijnt. Het stoppen van die stroming zou erop kunnen uitdraaien dat zelfs al ergens vanaf 2025 een abrupte afkoeling zou kunnen inzetten van het regionale klimaat in vooral West-Europa en Noord-Amerika, zegt men. Die boom op die foto gaat niet verdorren in Zaanstad en Nederland. We krijgen hier hele groene wouden met elanden en wolven.

Iedereen moet zonne-energie kwijt kunnen

Als dat zo is laten Burgemeester en wethouders hun collega’s in den lande, de provinciale besturen, de Nederlandse regering, de EU ervan overtuigen dat de salderingsregeling moet blijven bestaan, er geen terugleverkosten moeten worden betaald en dat iedereen zijn overtollige zonne-energie kwijt moet kunnen in het net of gemeenschappelijke batterij-stations. In plaats van de werkende mensen te proberen te overtuigen hun elektrische apparaten onbeheerd overdag te laten draaien of anders hun zonnepanelen op zonnige dagen uit te zetten. 

Daar heb je geen 400 klimaatburgemeesters voor nodig, maar slechts gezond werkend innovatief verstand.

4 Score (1 stem)
Waardering artikel
Reacties: Reageer:
Sorteer op:

Laat als eerste een reactie achter.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Laat meer zien ...
{{ pageNumber+1 }}
Reageer:

Verder lezen

ZaanZappen met Johan Philips

Draagvlak altijd meten?

Moet je als gemeente altijd het draagvlak onder inwoners meten bij het maken van impopulaire beslissingen?

Gepubliceerd

op

ZaanZappen met Johan Philips. Dé scherpe blik op Zaanstad - Verrassend, Kritisch, Onvergetelijk!

Moet je als gemeente altijd het draagvlak onder inwoners meten bij het maken van impopulaire beslissingen?

Neem een willekeurige buurt in de gemeente Zaanstad (of ieder andere gemeente). De oudere bewoners wonen er al decennia lang en de kinderen hebben het nest al lang verlaten en elders een eigen nest gebouwd. Deze ouderen hebben één auto die zij het liefst voor de deur geparkeerd zien staan. Aan de overkant woont een gezin waarvan de ouders dus jaren geleden al het ouderlijk nest elders hebben verlaten en zelf al volwassen kuikens hebben. Vader heeft een bedrijfsauto die voor de deur moet staan, moeder heeft een auto die voor de deur moet staan en zoon en dochter hebben ieder een eigen auto die ook voor de deur moet staan. En die situatie dan met vier of meer keren vermenigvuldigd in één straat. Dat levert geheid meerdere ontevreden buurtgenoten op én -voor de gemeente nog belangrijker- teveel vervuilende auto’s in de stad.

Parkeervergunning dan maar? Elke woning anderhalve parkeerplaats gratis. Het liefst met het huisnummer erop vermeld. Elke volgende auto per adres  moet een vergunning kopen en buiten de straat/buurt parkeren. 

Draagvlak meten is dan lastig, want de adressen met meerdere voertuigen hebben altijd meer stemgerechtigden en dan is er dus geen draagvlak. 

Buurtbewoners blijven ontevreden en de gemeente kan nooit hun uitstoot verminderende maatregelen doorvoeren.

Oplossing: aantal parkeerplaatsen voor elk adres gelijk en anders betalen. Als een woning dan toevallig een oprit heeft, moeten ze daar natuurlijk wel gratis op hun eigen terrein mogen parkeren. 

Natuurlijk, het liefst zo min mogelijk parkeervergunningen in de gemeente, maar realistisch gezien staan de straten te vol en moet er iets gebeuren. Ook voor mijn en uw deur.

Maar gelukkig zit ik niet in de politiek. Voor hen die wel een zetel bezetten: succes en sterkte.

Fijne dag,

Johan Philips

3 Score (1 stem)
Waardering artikel
Reacties: Reageer:
Sorteer op:

Laat als eerste een reactie achter.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Laat meer zien ...
{{ pageNumber+1 }}
Reageer:

Verder lezen

ZaanZappen met Johan Philips

Grasaren-overlast voor honden

Dat je nu grasaren kan melden wil niet zeggen dat de gemeente er iets aan doet. Er is werkelijk niets veranderd.

Gepubliceerd

op

ZaanZappen met Johan Philips. Dé scherpe blik op Zaanstad - Verrassend, Kritisch, Onvergetelijk!

Drie jaar geleden werd een DZ-motie aangenomen waarin het college de opdracht kreeg om sneller en beter op de groei van grasaren te anticiperen. Daar is de gemeente Zaanstad dan dit voorjaar mee begonnen.

Inwoners kunnen een melding doen als in hun buurt het voor dieren zo gevaarlijke plantje begint te woekeren. Zogezegd, zo gedaan. De werkwijze van Zaanstad is (helaas) al volgt:

Je meldt grasaren-overlast bij een paaltje en bij een boom die daar nog geen twee meter naast in het gras staat. De volgende dag al komt de gemeente de grasaren bij het paaltje ommaaien. De gemaaide grasaren liggen wijd verspreid over het trottoir en blijven daar – nog gevaarlijker voor dieren – liggen.

De grasaren bij de boom, twee meter verderop staat blijven staan. Bij navraag via 14075 blijkt dat die grasaren door een andere afdeling gemaaid gaan worden. Een maand later staan ze er nog. Dat je nu grasaren kan melden wil niet zeggen dat de gemeente er iets aan doet. Er is werkelijk niets veranderd.

De extra gemeentelijke reactie op grasaren-overlast moet nog wel even gefinetuned worden.

0 Score (0 stemmen)
Waardering artikel
Reacties: Reageer:
Sorteer op:

Laat als eerste een reactie achter.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Laat meer zien ...
{{ pageNumber+1 }}
Reageer:

Verder lezen

MEEST GELEZEN